Folosind vopsea pentru a vă îmbunătăți luminatoarele

BY: stiridinromania.ro In Lifestyle
eco innovation

Luminatoarele sunt un plus minunat pentru o clădire, casă sau birou. Luminatoarele aduc lumină naturală, despre care numeroase studii au arătat că crește productivitatea, moralul și bunăstarea generală. Luminatoarele reduc, de asemenea, consumul de energie prin reducerea nevoii de iluminare artificială, economisind nu numai energie, ci și bani.

Dar există dezavantaje la luminatoare, așa cum poate atesta oricine deține unul. Luminatoarele pot lăsa uneori să intre prea multă lumină, căldură și strălucire, distrugând atât productivitatea, cât și economiile de energie. Sunt disponibile numeroase dispozitive și metode pentru a atenua aceste efecte negative, cele mai populare fiind jaluzele, umbrele, husele și uneori foliile pentru ferestre. Ca și în cazul oricărei tehnologii, fiecare dintre acestea are propriile liste de aspecte pozitive și negative. Folia pentru ferestre nu poate fi folosită pe policarbonați, cum ar fi acril și plexiglas, care alcătuiesc o mare parte din luminatoarele de acolo; husele sunt expuse la intemperii și au o durată de viață limitată, în timp ce umbrele și jaluzelele tind să fie scumpe, să se spargă și să aibă nevoie de curățare.

Există o altă soluție care este relativ nouă și care implică vopsele reflectorizante solare de înaltă tehnologie care permit intrarea luminii, reducând în același timp elementele nedorite – căldură excesivă, lumină și strălucire. Aceste vopsele pentru luminatoare oferă o modalitate pe termen lung, ușor de întreținut și eficient pentru proprietarii de case, administratorii de facilități și alții pentru a maximiza beneficiile luminatoarelor lor.

Sigur, oamenii pictează luminatoare de ceva timp pentru a bloca lumina și căldura, dar vopselele convenționale au mai multe dezavantaje când vine vorba de luminatoare. În primul rând, majoritatea vopselelor de exterior nu sunt concepute pentru a fi aplicate pe policarbonat sau pe sticlă, ceea ce face ca vopseaua să se defecteze, să se dezlipească și să arate rău într-o perioadă foarte scurtă de timp. În al doilea rând, vopselele tipice de exterior sunt concepute pentru a oferi un strat protector, nu respinge energia solară, ceea ce le limitează eficacitatea. Noile vopsele reflectorizante solare sunt special concepute pentru a depăși aceste negative. Au rezistență, care durează de obicei 8 -10 ani și conțin elemente pentru a respinge și reflecta lumina infraroșie și ultravioletă, care alcătuiesc mai mult de jumătate din spectrul energiei solare.

Cât de eficiente sunt aceste noi vopsele? În prezent, ele pot reduce căldura și strălucirea care vin prin luminatoarele din policarbonat cu aproape două treimi, în timp ce înmoaie și difuzează lumina, făcând luminatoarele dvs. mai plăcute, păstrând în același timp toate beneficiile.

Deci, dacă vă plac luminatoarele, dar aveți probleme cu prea multă căldură, lumină sau strălucire, este logic să luați în considerare utilizarea unei vopsele reflectorizante solare pentru a vă îmbunătăți luminatorul. Eficient, accesibil și ușor de aplicat, ar putea fi alegerea inteligentă.

Source by Steven D Chambers
Foto: Pixabay
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Realizările sale sunt fără precedent în istoria modernă

Mai sus, puteți urmări înregistrarea primului discurs al vicepreședintelui Kamala Harris după anunțul de retragere a președintelui Joe Biden...

Read More...
C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro