Finalizarea modernizării tronsonului 2 al drumului Timişoara-A1, prin Dumbrăviţa

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Video: Veste bună pentru şoferi! Se circulă pe patru benzi spre autostradă, pe tronsonul Dumbrăviţa-Giarmata

Modernizarea tronsonului 2 al drumului care leagă Timișoara de autostrada A1 se apropie de final. Lucrările au fost reluate în primăvara acestui an, după rezilierea contractului cu Tehnocer. Valoarea lucrărilor este de 58.499.264 lei plus TVA, iar acesta este sectorul de drum cuprins între Dumbrăvița și ieșirea pe autostradă. În prezent, șoferii pot circula deja pe două benzi spre și dinspre autostradă.

Pe porțiunea dintre SOCAR și DN Centură Timișoara a fost așternut stratul de legătură de binder pe ambele părți. Între DN Centură Timișoara, intersecția cu CF din Giarmata și autostrada A1, au fost realizate în întregime straturile de anrobate bituminos și cel de legătură din binder, iar stratul de uzură este realizat în proporție de 95% (mai puțin sectorul de trecere la nivel cu calea ferată). Breteaua de legătură cu autostrada A1 este realizată la nivel de strat de uzură, astfel că pe toată lungimea tronsonului 2 se poate circula în cea mai mare parte pe 4 benzi.

În ceea ce privește sensurile giratorii, cele de la km 12+490 și km 10+915 Giarmata, km 10+185, precum și cele de la km 9+697 și km 7+912 sunt finalizate la nivel de borduri și pavaj. La sensul giratoriu de la km 6+600 la intersecția cu DNCT, se lucrează în vederea aducerii acestuia în parametrii impuși prin avize.

Planul pentru executarea marcajelor provizorii este depus spre avizare la IPJ Timiș, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă realizarea acestora. Potrivit președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, lucrările vor fi terminate la timp, până la sfârșitul lunii. Progresul pe șantier este remarcabil, în doar patru luni și jumătate proiectul a fost transformat dintr-unul cu probleme într-un exemplu de succes.

De asemenea, s-a lucrat și la pista de biciclete, unde s-au montat bordurile și s-a realizat parțial stratul de balast pe o lungime de aproximativ 7.000 de metri. De asemenea, s-a turnat stratul din beton pe o lungime de aproximativ 3.100 de metri și s-a turnat stratul de mixtură asfaltică BA8 pe o lungime de aproximativ 2.000 de metri.

Modernizarea acestui tronson al drumului care leagă Timișoara de autostrada A1 este o veste bună pentru locuitorii din zonă, dar și pentru șoferii care tranzitează această rută frecvent. Drumul modernizat va facilita traficul și va contribui la dezvoltarea economică a regiunii. În plus, noua infrastructură va îmbunătăți siguranța rutieră și confortul călătorilor. Este un pas important în direcția dezvoltării infrastructurii rutiere din România și în îndeplinirea obiectivelor de conectare rutieră la standarde europene.

Sursa: www.sursadevest.ro

Modernizarea tronsonului 2 al drumului care leagă Timişoara de autostrada A1, prin Dumbrăviţa, se apropie de final.

Este vorba despre sectorul de drum cuprins între Dumbrăviţa şi ieşirea pe autostradă, la care lucrările au fost reluate în primăvara acestui an, după rezilierea contractului cu Tehnocer.

Lucrările, în valoare de 58.499.264 lei plus TVA, sunt aproape gata, astfel că şoferii circulă deja pe două benzi spre şi dinspre autoastradă.

CITEŞTE ŞI: Ai terminat studiile și încă nu ți-ai găsit un job? AJOFM Timiș organizează o bursă a locurilor de muncă pentru absolvenți

Pe porțiunea dintre SOCAR – DN Centură Timișoara este așternut stratul de legătură de binder pe ambele părți.

Pe sectorul DN Centură Timișoara-intersecția cu CF din Giarmata-Autostrada A1, au fost realizate în întregime straturile de anrobat bituminos și cel de legătură din binder, iar  stratul de uzură este realizat în proporție de 95% (mai puțin sectorul de trecere la nivel cu calea ferată).

Breteaua de legătură cu autostrada A1 este realizată la nivel de strat de uzură, astfel că pe toată lungimea tronsonului 2 se poate circula în cea mai mare parte pe 4 benzi

“Bretelele de legătură cu DN CT:

  • pe partea stângă sunt realizate la nivel de strat de legătură din binder, pe dreapta s-a trecut la stratul de uzură din MAS 16.

Sensurile giratorii:

  • cele de la km 12+490 și km 10+915 Giarmata, km 10+185, precum și cele de la km 9+697 și km 7+912 sunt finalizate la nivel de borduri și pavaj;
  • la sensul giratoriu de la km 6+600 la intersecția cu DNCT, se lucrează în vederea aducerii acestuia în parametrii impuși prin avize.

Planul pentru executarea marcajelor provizorii este depus spre avizare la IPJ Timiș, urmând ca, de săptămâna viitoare, să înceapă realizarea acestora. Lucrările vor fi terminate la timp, până la sfârșitul lunii! Progresul pe șantier este uimitor, în doar patru luni și jumătate am transformat un proiect cu probleme într-un exemplu de succes!”, anunţă Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

La pista de biciclete s-au montat bordurile și s-a realizat parțial stratul de balast pe o lungime de cca 7.000 m, s-a turnat stratul din beton pe o lungime de cca 3.100 m şi s-a turnat stratul de mixtură asfaltică BA8 pe o lungime de cca 2.000 m.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro