FIDE Grand Swiss 2023 s-a încheiat duminică, 5 noiembrie, după 11 runde aprige

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Competiția de șah FIDE GRAND SWISS 2023 s-a încheiat duminică, 5 noiembrie, după 11 runde aprige. La OPEN, câștigătorul competiției a fost Santosh Gujrathi Vidit, din India, iar la FEMININ, Rameshbabu Vaishali, tot din India, a obținut prima poziție.

În cadrul competiției, s-au remarcat și alți jucători. Podiumul la OPEN a fost completat de Hikaru Nakamura din Statele Unite, care a obținut locul doi, și de Andrey Esipenko. La FEMININ, pe locurile doi și trei s-au clasat Anna Muzychuk din Ucraina și Tan Zhongyi din China.

De asemenea, reprezentanții României au avut o prestație remarcabilă în cadrul competiției. Irina Bulmaga a ocupat locul 20 la feminin, cu 5 victorii, două remize și 4 înfrângeri. Mihaela Sandu s-a clasat pe locul 46, cu două victorii, 3 remize și 6 înfrângeri.

Un alt jucător român care a avut un parcurs spectaculos în competiție a fost Bogdan Deac. După 4 victorii și 5 remize, se afla în topul clasamentului, la egalitate de puncte cu jucători precum Fabiano Caruana și Hikaru Nakamura. Din păcate, două înfrângeri în ultimele două runde l-au plasat pe locul 20 la final.

În clasamentul final, Richard Rapport a ocupat locul 42, având 4 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri, în timp ce Kirill Shevchenko s-a situat pe locul 66, cu două victorii, 7 remize și două înfrângeri. Mircea Pârligras a terminat pe locul 78, având două victorii, 6 remize și 3 înfrângeri.

Felicitări tuturor reprezentanților României pentru participarea la acest eveniment de prestigiu. Urmează Campionatul European de Șah pe Echipe, unde îi vom putea urmări pe Miruna Lehaci, Alessia Ciolacu și Carmen Voicu-Jagodzinsky la FEMININ, respectiv pe Dieter Nisipeanu și Constantin Lupulescu la OPEN.

Competiția FIDE GRAND SWISS 2023 a reprezentat o oportunitate pentru jucătorii de șah din întreaga lume de a demonstra talentul și abilitățile lor. Să fie șah!

Sursa: Federația Română de Șah.

FIDE GRAND SWISS 2023 s-a încheiat duminică, 5 noiembrie, după 11 runde aprige.

Competiția a fost câștigată de Santosh Gujrathi Vidit la OPEN și de Rameshbabu Vaishali la FEMININ. Iată podiumul:

OPEN:
Gujrathi Vidit
Hikaru Nakamura
Andrey Esipenko
FEMININ:
Rameshbabu Vaishali
Anna Muzychuk
Tan Zhongyi

La feminin, Irina Bulmaga a terminat pe locul 20 cu 5 victorii, două remize și 4 înfrângeri, iar Mihaela Sandu pe locul 46 cu două victorii, 3 remize și 6 înfrângeri.

Un parcurs spectaculos pentru Bogdan Deac: după 4 victorii și 5 remize, Bogdan Deac se afla în topul clasamentului, la egalitate de puncte cu Fabiano Caruana, Hikaru Nakamura, Santosh Vidit, Andrei Espienko și Parham Maghsoodloo. Din păcate, rundele 10 și 11 au venit cu două înfrângeri care l-au adus pe locul 20 la final.
Richard Rapport a obținut 4 victorii, 4 remize și 3 înfrângeri, iar la final a ocupat locul 42.
Kirill Shevchenko a reușit doar două victorii, 7 remize și două înfrângeri, astfel s-a situat pe locul 66.
Mircea Pârligras a terminat pe locul 78 cu două victorii, 6 remize și 3 înfrângeri.

Felicitări tuturor reprezentanților României pentru participarea la cel mai puternic open din lume! În curând îi vom putea urmări la Campionatul European de Șah pe Echipe, alături de Miruna Lehaci, Alessia Ciolacu și Carmen Voicu-Jagodzinsky, la FEMININ, respectiv Dieter Nisipeanu și Constantin Lupulescu, la OPEN.

Să fie șah!

John Saunders – FIDE
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: Federația Română de Șah
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

SUA. Kamala Harris are sprijinul politic pentru a deveni candidată la prezidențialele din noiembrie

Un sondaj realizat de Associated Press în rândul delegaților a arătat că Harris are sprijinul a 2.538 de delegați,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro