Festivalul Dacic „Piroboridava” 19-21 august 2022. VIDEO

BY: stiridinromania.ro In Cultura, STIRILE ZILEI
Piroboridava Tecuci 2022
virtualmag.roMuzeul de Istorie „Teodor Cincu” Tecuci, în parteneriat cu Asociaţia „G.A.L Tecuci”,Primăria Municipiului Tecuci, Primăria Comunei Poiana, Complexul Muzeal Banu Nicoreşti, Asociaţia Culturală Enciclopedia Dacica, Asociaţia Culturală Tomis,organizează în perioada 19-21 august 2022 Festivalul Dacic „Piroboridava”, la sediul muzeului tecucean şi în situl arheologic de la Poiana.

Din centrul Tecuciului pana in comuna Poiana din Galati sunt 23 de kilometri. Calatoria dureaza aproximativ jumatate de ora cu automobilul, urmand drumul european E581, si apoi drumul judetean DJ252 – DJ252I.

Tecuci – Poiana

Aşezarea geto-dacică Piroboridava (Poiana) a fost una dintre cele mai importante aşezări dacice din afara spaţiului ocupat de romani. Poziţia sa strategică, dar şi priceperea locuitorilor au făcut din acest loc un adevărat centru de comerţ.

Schimburile comerciale intense dintre barbari şi lumea greco-romană sunt astăzi documentate prin descoperirile arheologice prezente în muzeul tecucean, unde pot fi găsite monede, podoabe, ceramică, arme şi alte artefacte care demonstrează efervescenţa economică a aşezării şi a regiunii pe care o domina.

Situl arheologic a fost cercetat din perioada interbelică de către Vasile Pârvan şi continuând cu Alexandru Vulpe, Silvia Teodor sau Nicu Mircea.

Cercetările au dovedit existenţa unei comunităţii antice importante şi a unui sistem social complex.

Scopul reconstituirilor istorice care prezintă personaje din lumea dacică şi romană,atelierelor tematice, precum şi lecţii de istorie vie, este acela de a valorifica istoria locală şi a atrage atenţia asupra acestui sit arheologic, marginalizat şi aproape uitat de prea mult timp.

Vă invităm săluaţi contact cu personaje, arme, ierarhii sociale, echipamente, unelte,tehnologii şi meşteşuguri antice aduse la viaţă de către pasionaţii de istorie ai asociaţiilor de reconstituire prezente la acest festival, cu stilul lor de viaţă, cu societatea antică şi să parcurgeţi o adevărată călătorie în timp.

Accesul este gratuit.

Proiectul este finanţat de Asociaţia G.A.L. Tecuci şi susţinut de Primăria Comunei Poiana, Primăria Municipiului Tecuci, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” şi Complexul Muzeal Banu – Nicoreşti.

Evenimentul se vadesfăşura după următorul program:

VINERI 19 august 2022 (Muzeu Tecuci)

16:00 – Deschidere

17:30 – Lupte daci şi romani

18:00 – Prezentare echipamente, interacţiune cu publicul

20:00 – Paradă cu torţe

21:30 – Proiecţie film

SÂMBĂTĂ 20 august 2022 (Poiana)

14:00 – Deschidere

15:00 – Prezentare echipamente,interacţiune cu publicul, ateliere tematice

18:00 – Lupte daci şi romani

20:00 – Foc de tabără

20:30 – Momente muzicale

21:30 – Proiecţie film

DUMINICĂ 21 august 2022 (Poiana)

11:00 – Deschidere

13:00 – Lupte daci şi romani

13:30 – Ateliere tematice

16:00 – Momente muzicale

19:00 – Foc de tabără

21:00 – Proiecţie film

Vă aşteptăm!


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.virtualmag.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Ce este o găzduire web și care este rolul ei?

Intenționezi să-ți lansezi un website online pentru a-ți promova cât mai intensiv serviciile sau produsul dorit? Atunci cu siguranță

Read More...

Dimineața pe răcoare? Nu. Dimineața la căldură pe banda ta de acasă. 😄 Echipamentul complet îl găsești aici:🏃https://altex.ro/…

Dimineața pe răcoare? Nu. Dimineața la căldură pe banda ta de acasă. 😄 Echipamentul complet îl găsești aici:🏃https://altex.ro/promo/sport/ #BlackFriday #BlackFriday2023 #BlackFridayDeIarna #BlackFridayRomania

Read More...

Stiri Guvernul României

Premierul Nicolae Ionel-Ciucă: Istoria fabuloasă a gimnasticii românești este scrisă de talentul și tenacitatea unor copii și tineri pregătiți

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro