Fara sedinta solemna in Parlament de Ziua Constitutiei anul acesta? Diana Sosoaca a cerut organizarea acesteia!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
sedinta solemna constitutie sosoaca (1)


Probabil impinsi de lipsa presedintelui Klaus Iohannis de la sedinta solemna de anul trecut, organizata cu ocazia Zilei Constitutiei (8 decembrie), anul acesta, sedinta solemna lipseste in totalitate din programul Parlamentului.

Ședinţa solemnă în Parlament, dedicată Constituţiei. Klaus Iohannis nu a participat

Diana Sosoaca, senatoare si presedinte a partidului S.O.S. ROMANIA, a solicitat stabilirea de urgenta a Sedintei solemne pentru a sărbători oficial si a manifesta respectul cuvenit Constituției României:

„Avand in vedere faptul ca la data de 8 decembrie sărbătorim Ziua Constituției României, zi stabilita prin Lege,  iar Parlamentul României nu a stabilit nicio sedinta solemna pentru a sărbători oficial si a manifesta respectul cuvenit Constituției României,  legea suprema in România,  va solicit ca de urgență sa stabiliti Sedinta solemnă pentru a onora si a readuce în conștiința publică, mai ales a parlamentarilor, importanța Legii noastre fundamentale și obligația tuturor românilor de a o respecta și prețui.

Nu este admisibil ca tocmai Parlamentul,  Fabrica de legi a României,  sa nu onoreze Legea suprema in stat, mai ales ca anul trecut a fost sărbătorita intr-un cadru festiv oficial.

Nu vreau sa cred ca lipsa organizarii unei astfel de ședințe solemne, are legătură cu asa-zisa cedare de suveranitate pe care o invoca nenumărați parlamentari, ministri, oameni politici si fosti presedinti ai Statului Român, precum si adoptarea Legilor Justitiei- atac marsav la adresa suveranitatii României,  pentru ca acest lucru ar insemna săvârșirea infractiunii de Inalta Tradare si vom fi nevoiti sa actionam in consecință.

LEGEA NR.120 DIN 8 DECEMBRIE 1995

privind proclamarea „Zilei Constituţiei României”,
publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 287 din 11 decembrie 1995:

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Art. 1 – Se proclamă ziua de 8 decembrie „Ziua Constituţiei României„.

Art. 2 – În scopul sărbătoririi „Zilei Constituţiei României„, autorităţile publice şi celelalte instituţii publice vor arbora drapelul României şi vor organiza acţiuni culturale şi manifestări ştiinţifice consacrate dezvoltării democraţiei constituţionale în România.”


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Pe 7 întoarcem toate scaunele de gameri pentru 5. Intră aici: 🎮 https://bit.ly/FiiPrimulLaPS5 și află cine e 5!

Pe 7 întoarcem toate scaunele de gameri pentru 5. Intră aici: 🎮 https://bit.ly/FiiPrimulLaPS5 și află cine e 5! Citeste tot articolul

Read More...

Când ai grijă de tenul tău, nu uita de zona sensibilă a ochilor 👀✨ Acum, pentru fiecare produs anti-age pentru îngrijirea tenulu…

Când ai grijă de tenul tău, nu uita de zona sensibilă a ochilor 👀✨ Acum, pentru fiecare produs anti-age

Read More...

Planuri JYSK în 2023: cel puțin 15 magazine noi și modernizarea a minim 13 magazine existente

Retailerul scandinav de mobilier și produse pentru casă JYSK continuă expansiunea în România în 2023. Anul acesta, compania planifică

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro