Falsificarea adeverintei de vaccinare anti-Covid-19 duce la trimiterea in judecata a unei femei si a unui barbat din Ocna Mures de catre procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Aiud

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Un cuplu din Ocna Mureș, județul Alba, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, fiind acuzați de fals și complicitate la fals informatic în legătură cu o adeverință falsificată de vaccinare anti-Covid-19.

Potrivit rechizitoriului, femeia, care era registrator la centrul de vaccinare din Ocna Mureș, a falsificat o adeverință pentru a atesta că bărbatul, complice la faptă, a fost vaccinat.

În actul de sesizare s-a reținut că inculpata avea calitatea de registrator în cadrul Centrului de vaccinare Ocna Mureș și avea atribuția de a introduce datele de identificare în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) ale tuturor persoanelor vaccinate în cadrul centrului respectiv.

La data de 14 iunie 2021, la centrul de vaccinare s-a prezentat un bărbat, căruia i s-a administrat a doua doză de vaccin, prima fiindu-i administrată la data de 24 mai 2021.

Ulterior, în urma unei înțelegeri prealabile, bărbatul i-a pus la dispoziție femeii datele de identificare, prin înmânarea unei copii a cărții de identitate.

Astfel, după administrarea celei de-a doua doze de vaccin, inculpata a accesat poziția unde au fost introduse datele de identificare ale bărbatului și a suprapus peste acestea datele de identificare ale inculpatului, atestând astfel fals că acesta a fost vaccinat anti-Covid-19.

De asemenea, în urma suprascrierii datelor de identificare, a fost emisă o adeverință de vaccinare care atesta în mod nereal că bărbatul a fost vaccinat.

Ulterior, la data de 14 decembrie 2021, persoana vătămată s-a prezentat din nou la centrul de vaccinare din Ocna Mureș, unde s-a constatat că acesta nu figura vaccinat în sistem cu nicio doză de vaccin, deși fusese anterior vaccinat.

Dosarul a trecut de camera preliminară în data de 6 septembrie 2023 și va fi judecat de magistrații Judecătoriei Aiud. În cazul în care vor fi găsite vinovate, cele două persoane risca până la 5 ani de închisoare.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Aiud i-a trimis in judecata pe o femeie si un barbat din orasul Ocna Mures, judetul Alba, care sunt acuzati de fals si complicitate la fals informatic, in urma falsificarii unei adeverinte care sa ateste vaccinarea anti-Covid-19.

Potrivit rechizitoriului, femeia – care era registrator la centrul de vaccinare din Ocna Mures – a falsificat o adeverinta prin care sa ateste ca barbatul, complice la fapta, este vaccinat.

In actul de sesizare s-a retinut, in fapt, ca inculpata avea calitatea de registrator in cadrul Centrului de vaccinare Ocna Mures, iar aceasta avea ca si atributii introducerea datelor de identificare in Registrul Electronic National de Vaccinari (RENV) al Centrului de vaccinare Ocna Mures ale tuturor persoanelor vaccinate in cadrul Centrului de Vaccinare Ocna Mures.

La data de 14.06.2021, la Centru de vaccinare s-a prezentat un barbat, caruia i s-a administrat cea de-a doua doza de vaccinare, prima fiindu-i administrata la data de 24.05.2021.

Ulterior, in urma unei intelegeri prealabile, inculpatul i-a pus la dispozitie inculpatei datele de identificare, prin inmanarea unei copii a cartii de identitate.

Astfel, dupa administrarea celei de a doua doze de vaccin (barbatului vaccinat), respectiv la data de 14.06.2021, inculpata a accesat pozitia unde au fost introduse datele de identificare ale numitului (barbatul vaccinat) si a suprapus peste acestea datele de identificare ale inculpatului, cu consecinta atestarii faptului ca inculpatul a fost vaccinat anti-Covid-19.

Totodata, ulterior suprascrierii datelor de identificare, respectiv la data de 14.06.2021, ora 20,56, a fost emisa o adeverinta de vaccinare, care atesta in mod nereal ca inculpatul a fost vaccinat.

In continuare, la data de 14.12.2021, persoana vatamata s-a prezentat din nou la Centrul de vaccinare din Ocna Mures, ocazie cu care s-a constatat ca acesta nu figura vaccinat in sistem cu nici o doza de vaccin, cu toate ca, anterior, fusese vaccinat”, se arata in rechizitoriu.

In data de 6 septembrie 2023, dosarul a trecut de camera preliminara si va fi judecat de magistratii Judecatoriei Aiud. In cazul in care vor fi gasite vinovate, cele doua persoane risca pana la 5 ani de inchisoare. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Iarna aceasta „Fii Mos Craciun pentru o zi” si afla cum poti darui pentru 2000 de copii

A devenit deja o traditie ca in perioada sarbatorilor de iarna Mos Craciun sa intre in casele familiilor din...

Read More...

Buldogii se antrenează în condiții aspre pentru finala de sâmbătă cu CSM Știința Baia Mare

Astăzi, echipa de rugby Dinamo a susținut un antrenament în condiții dificile, pregătindu-se pentru finala de sâmbătă împotriva echipei...

Read More...
Situația Ucrainei, discutată la Tulcea

Agenda de lucru pentru asigurarea fluxurilor de cereale în regiune

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la o întâlnire importantă cu oficiali din sua, România, Ucraina, Republica...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro