Explorarea Câmpului Galactic GOODS-North cu Telescopul Spațial James Webb NASA

BY: stiridinromania.ro In Magazin
Webb Unlocks Secrets of One of the Most Distant Galaxies Ever Seen

Un nou studiu publicat în revista Nature Astronomy arată că telescopul spațial James Webb al NASA a reușit să detecteze cea mai îndepărtată galaxie cunoscută până în prezent. Galaxia GN-z11, situată în câmpul GOODS-North, a fost observată folosind instrumentul NIRCam (Near-Infrared Camera) al telescopului.

Această descoperire remarcabilă aruncă o lumină nouă asupra istoriei timpurii a Universului și a formării primelor galaxii. Cercetătorii sunt fascinați de faptul că această galaxie a fost detectată la doar 400 de milioane de ani după Big Bang, ceea ce ar putea oferi indicii importante despre modul în care Universul primar a evoluat.

Echipa internațională de cercetători care a condus acest studiu a fost formată din oameni de știință de la NASA, ESA, CSA, Universitatea din California Santa Cruz, Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, Universitatea din Cambridge, Universitatea din Arizona și altele.

“Descoperirea acestei galaxii extrem de îndepărtate ne oferă o perspectivă unică asupra Universului timpuriu și a proceselor care au condus la formarea structurilor cosmice pe care le vedem astăzi”, a declarat unul dintre cercetători.

Utilizarea telescopului James Webb în această descoperire deschide noi orizonturi pentru astronomie și cosmologie, oferind oamenilor de știință posibilitatea de a investiga mai profund și de a înțelege mai bine originea și evoluția Universului. Această descoperire ne arată cât de importantă este explorarea spațiului cosmic și cum tehnologia avansată poate dezvălui secretele universului în care trăim.

NASA’s James Webb Space Telescope NIRCam (Near-Infrared Camera) instrument shows a portion of the GOODS-North field of galaxies. At lower right, a pullout highlights the galaxy GN-z11.

Credits: NASA, ESA, CSA, Brant Robertson (UC Santa Cruz), Ben Johnson (CfA), Sandro Tacchella (Cambridge), Marcia Rieke (University of Arizona), Daniel Eisenstein (CfA)Acest titlu a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: NASA
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro