Exercițiul MOBEX VN-VS-23: Verificarea pregătirii județelor Vrancea și Vaslui pentru apărare

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
S-a încheiat cel mai amplu exercițiu de moblizare din România- ”Mobex VN-VS-23!”

În perioada 02-07 octombrie 2023, în județele Vrancea și Vaslui s-a desfășurat „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare MOBEX VN-VS-23. Acest exercițiu a fost organizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parțială sau totală a forțelor armate și al stării de război și ale Legii nr. 477/2003, republicată, privind pregătirea economiei naționale și a teritoriului pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare.

Exercițiul MOBEX VN-VS-23 are caracter de rutină și se desfășoară pe întregul teritoriu național în timp de pace. Scopul acestuia este de a verifica modul de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, de a asigura coeziunea acțională între personalul militar activ și rezerviștii din rezerva operațională, precum și de a menține antrenamentul rezerviștilor prin desfășurarea unor activități militare de instruire specifice fiecărui domeniu.

Prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, a declarat că a fost plăcut impresionat de atitudinea matură a rezerviștilor și de seriozitatea cu care aceștia și-au îndeplinit datoria. Exercițiul a demonstrat că județul Vaslui este pregătit, din punct de vedere economic, administrativ și uman, să facă față unor situații cu caracter excepțional. A fost o ocazie excelentă de a evalua și îmbunătăți capacitățile în domeniul apărării și securității naționale.

În semn de apreciere pentru buna colaborare și implicare a Instituției Prefectului în organizarea și desfășurarea exemplară a exercițiului, prefectul Daniel Onofrei a primit o plachetă din partea reprezentanților Ministerului Apărării Naționale. Prefectul a mulțumit tuturor celor implicați în acest exercițiu pentru buna colaborare și a felicitat participanții pentru profesionalismul și devotamentul de care au dat dovadă.

Exercițiul MOBEX VN-VS-23 din județele Vrancea și Vaslui a reprezentat o reușită în ceea ce privește pregătirea și colaborarea între instituțiile implicate în domeniul apărării și securității naționale. Acesta a demonstrat angajamentul comun față de siguranța și prosperitatea județului Vaslui.

Sursa si Foto: romania-mobex-vn-vs-23/”>stiriest.ro

În perioada 02-07 octombrie 2023, în județele Vrancea și Vaslui s-a desfășurat „Exercițiul de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare MOBEX VN-VS-23 și a fost organizat  în conformitate cu prevederile Legii nr. 355/2009 privind regimul stării de mobilizare parţială sau totală a forţelor armate şi al stării de război și ale Legii nr. 477/2003, republicată, privind pregătirea economiei naţionale şi a teritoriului pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare. Acest tip de exercițiu are caracter de rutină, se planifică și se organizează pe timp de pace, pe întregul teritoriu național, în scopul verificării modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, a stabilirii coeziunii acționale între personalul militar activ și rezerviștii din rezerva operațională, precum și pentru menţinerea antrenamentului rezerviștilor, prin derularea unor activități militare de instruire specifice fiecărui domeniu.

“Am fost plăcut impresionat de atitudinea matură a rezerviștilor și de seriozitatea cu care și-au îndeplinit datoria. Acești oameni maturi au înțeles perfect importanța misiunii lor și au răspuns prompt și eficient chemării.
Exercițiul a demonstrat că județul Vaslui este pregătit, din punct de vedere economic, administrativ și uman, să facă față unor situații cu caracter excepțional. A fost o ocazie excelentă de a evalua și îmbunătăți capacitățile noastre în domeniul apărării și securității naționale.
În calitatea de prefect al județului Vaslui am primit o plachetă în semn de apreciere din partea reprezentanților Ministerului Apărării Naționale pentru buna colaborare și implicare a Instituției Prefectului în organizarea și desfășurarea exemplară a acestui exercițiu.
În numele meu personal și al întregii comunități, doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în acest exercițiu pentru buna colaborare. Fiecare persoană și instituție a contribuit la succesul acestui eveniment, iar rezultatele obținute demonstrează angajamentul nostru comun față de siguranța și prosperitatea județului Vaslui.
Felicitări tuturor participanților pentru profesionalismul și devotamentul de care ați dat dovadă”, a declarat prefectul Daniel Onofrei.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

China mediază un acord între grupurile palestiniene privind încetarea diviziunilor și formarea unui guvern de uniune națională

Cele două grupuri au semnat Declarația de la Beijing privind „încetarea diviziunii și consolidarea unității palestiniene”, potrivit televiziunii de...

Read More...

Accesul în regiunea Belgorod, strict limitat. Un atac rusesc avariază infrastructura din regiunea Sumîi

Guvernatorul Belgorodului, Viaceslav Gladkov, a declarat că restricțiile se aplică localităților „unde situația operațională aferentă este extrem de dificilă”,...

Read More...

Răzvan Arnăut merge la Jocurile Olimpice cu gândul la o medalie olimpică la lupte

Răzvan Arnăut, un sportiv român talentat, se pregătește să participe la Jocurile Olimpice cu un singur gând în minte:...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro