Exclusiv! Incepe implementarea egalității de gen in scolile din Romania. Ce ghicitori „de gen” vor invata elevii in scoli. Diana Sosoaca cere retragerea manualului.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
diana sosoaca identitate de gen


Conform ultimelor declaratii facute de catre senatoarea Diana Sosoaca, pe 20.10.2022, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi a transmis catre toate institutiile din domeniul pre-universitar din judetul Iasi circulara cu numarul 10726/20.10.2022, prin care a fost transmisa scolilor adresa Coalitiei pentru egalitate de gen, referitoare la posibilitatea consultarii si utilizarii de catre cadrele didactice a manualului pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen.

Iata o ghicitoare, care se doreste a fi prezentata copiilor in timpul orelor, extrasa din manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen (inca nu avem confirmarea ca acesta este manualul transmis) gasit pe website-ul ongen.ro, al Coalitiei pentru egalitate de gen:

„Un tată și un fiu au un accident de mașină și amândoi sunt răniți grav. Cei doi sunt duși la spitale separate. Când băiatul este preluat pentru a fi operat, chirurgul exclamă:
– Nu-l pot opera, pentru că el este fiul meu.
Cum este posibil?

Raspuns: Chirurgul este mama băiatului.

In cadrul sedintei de astazi, senatoarea Diana Sosoaca a fost singurul senator care a punctat urmatoarele aspecte:

„Avand in vedere ca nu ati transmis si alte date, iar educatia copiilor nostri este in primul rand prioritatea parintilor, iar orice alt fel de educatie se face numai cu acordul expres al parintilor, cu aplicarea regulilor consimtamantului informat, informarea parintilor. Va solicit sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:

 1. Va solicit sa imi remiteti o copie a adresei coalitiei pentru egalitate de gen si manualul pentru predarea și integrarea la clasă a egalității de gen.
 2. Va solicit sa imi comunicati care sunt datele oficiale de identificare a coalitiei pentru identitatea de gen, modul in care v-a parvenit adresa acestora si modalitatea de interactiune cu aceasta.
 3. Mai exista si alte astfel de entitati care v-au solicitat implementarea facultativa sau obligatorie a identitatii de gen?
 4. Care este baza legala prin care puteti dispune astfel de circulare cu privire la educatia identitatii de gen si baza legala pentru predarea in scoli a acestei materii?
 5. Ce semnifica egalitatea de gen mentionata de dumneavoastra si care sunt caile de orientare la care v-ati referit? Ce orientare vreti sa implementati copiilor nostri? Care este grupa de varsta careia i se preda aceasta materie?
 6. Ati luat legatura cu asociatiile de parinti, parintii copiilor, profesorii? Pentru a le aduce la cunostinta aceste aspecte? Sa le explicati ce implica o astfel de materie. Care sunt cerintele, consecintele, si ce vreti sa invatati copii cu o astfel de materie?
 7. Ati solicitat explicit exprimarea acordului fiecarui parinte cu privire la acest manual? Nu imi invocati facultativitatea acestei materii inexistente in curicula. Aveti obligatia sa informati parintii si sa le cereti acordul sau dezacordul in urma informarii corecte.
 8. La cate scoli ati transmis aceasta adresa si manualul? Cate scoli deja predau? Si care sunt grupele de varsta la care se preda acest manual? Va solicit sa imi comunicati numele acestor scoli si localitatile in care se afla.
 9. Ministerul Educatiei are cunostinta de aceste aspecte? Este doar un caz izolat la nivelul judetului Iasi sau este generalizat? La cate judete a ajuns aceasta cerere pentru implementarea educatiei de gen in scoli? Cate scoli au implementat?
 10. Va solicit stimata doamna Ministru sa trimiteti Corpul de Control in judetul Iasi, atat la Inspectoratul Judetean, cat si la toate scolile, astfel incat mintile copiilor sa nu fie pervertite cu informatii care aduc atingere bunelor moravuri si moralitatii, in primul rand crestine.
 11. In cazul in care ati extins programul, fie el si facultativ, la nivelul intregii tari, va solicit sa il retrageti imediat din scolile Romaniei, inainte de a perverti mintile copiilor nostri!”


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Pe 7 întoarcem toate scaunele de gameri pentru 5. Intră aici: 🎮 https://bit.ly/FiiPrimulLaPS5 și află cine e 5!

Pe 7 întoarcem toate scaunele de gameri pentru 5. Intră aici: 🎮 https://bit.ly/FiiPrimulLaPS5 și află cine e 5! Citeste tot articolul

Read More...

Când ai grijă de tenul tău, nu uita de zona sensibilă a ochilor 👀✨ Acum, pentru fiecare produs anti-age pentru îngrijirea tenulu…

Când ai grijă de tenul tău, nu uita de zona sensibilă a ochilor 👀✨ Acum, pentru fiecare produs anti-age

Read More...

Planuri JYSK în 2023: cel puțin 15 magazine noi și modernizarea a minim 13 magazine existente

Retailerul scandinav de mobilier și produse pentru casă JYSK continuă expansiunea în România în 2023. Anul acesta, compania planifică

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro