Evaluarea tendinței indicatorului TFS0521 privind numărul anual al femeilor victime ale unei forme de violență domestică, în vârstă de 18 ani și peste, înregistrat de serviciile administrative pe macroregiuni și regiuni de dezvoltare, în Publicația România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030 – Sinteză, pag.17 și în Publicația ROMÂNIA DURABILĂ – Indicatori naționali pentru dezvoltare durabilă ORIZONT 2030, pag.107-109.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Numărul femeilor victime ale unei forme de violență domestică în România a fost evaluat într-un raport recent intitulat “România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030”. Conform acestui raport, numărul anual al femeilor în vârstă de 18 ani și peste care au fost victime ale violenței domestice a fost înregistrat de către serviciile administrative, pe macroregiuni și regiuni de dezvoltare.

Pentru a accesa informații detaliate despre definiția și evoluția acestui indicator în perioada 2016-2020, raportul recomandă consultarea paginilor 107-109 din “Publicația ROMÂNIA DURABILĂ – Indicatori naționali pentru dezvoltare durabilă ORIZONT 2030”.

Violenta domestică este o problemă gravă și persistentă în România, iar acest raport oferă o perspectivă importantă asupra evoluției acestei probleme în ultimii ani. Cu toate acestea, este important să ne amintim că cifrele prezentate în raport reprezintă doar cazurile înregistrate de către serviciile administrative și nu reflectă întreaga realitate a violenței domestice în țară.

Este posibil ca multe femei să nu raporteze abuzurile suferite din cauza fricii, stigmatului social sau lipsei de încredere în sistemul de justiție. Prin urmare, numărul real al femeilor victime ale violenței domestice ar putea fi mult mai mare decât cel înregistrat oficial.

De asemenea, este important să analizăm și să înțelegem contextul social și cultural în care se desfășoară aceste acte de violență. Normele culturale și stereotipurile de gen pot contribui la perpetuarea violenței domestice și la subraportarea acestor cazuri.

Pentru a combate violența domestică în România, este necesară o abordare multidimensională și integrată. Este nevoie de eforturi susținute pentru a educa și conștientiza societatea cu privire la consecințele grave ale violenței domestice și pentru a promova egalitatea de gen și relațiile sănătoase în cadrul familiei.

De asemenea, este esențială îmbunătățirea sistemului de protecție și sprijin pentru victimele violenței domestice, inclusiv prin asigurarea accesului la servicii de consiliere, adăposturi sigure și asistență juridică.

În concluzie, raportul “România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030” oferă o imagine a numărului de femei victime ale violenței domestice înregistrate oficial în țară. Cu toate acestea, este important să ne amintim că aceste cifre nu reflectă întreaga realitate a violenței domestice și că este necesară o abordare amplă și integrată pentru a combate această problemă gravă.

Sursa: INS.

– Evaluarea tendinței indicatorului TFS0521 – Numărul anual al femeilor victime ale unei forme de violență domestică, în vârstă de 18 ani și peste, astfel cum este înregistrat de către serviciile administrative, pe macroregiuni și regiuni de dezvoltare poate fi găsită în Publicația România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030 – Sinteză, pag.17 – – https://shorturl.at/cdpN7

– În Publicația ROMÂNIA DURABILĂ – Indicatori naționali pentru dezvoltare durabilă ORIZONT 2030, pag.107 -109 puteți accesa informații detaliate privind definiția și analiza evoluției acestui indicator în perioada 2016 – 2020 – https://shorturl.at/stB03
#romaniadurabila #tempo
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: INS
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionatele Naționale de Blitz – rezultate și câștigători

Pe data de 1 decembrie, în urma probelor de dezlegări, au avut loc Campionatele Naționale de Blitz, competiție la...

Read More...

Realizări remarcabile ale echipei României la Gimnastica Aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama

Echipa României a obținut un succes remarcabil în gimnastica aerobică la Jocurile Mondiale 2022 din Birmingham, Alabama. Aceștia au...

Read More...

Diana Iovanovici-Șoșoacă: Îi dorim lui Iohannis să rămână în Dubai! La mulți ani presei! Vreau să vă dau din Pâinea României!

Aflată la Alba Iulia, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire, președintele S.O.S. România, Diana Iovanovici Șoșoacă...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro