Evaluarea evoluției participanților la cursurile de formare profesională continuă, pe sexe, în România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030 – Sinteză, pag.15

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Evaluarea tendinței indicatorului TEU0481 – Participanți la cursurile de formare profesională continuă, pe sexe poate fi găsită în Publicația România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030 – Sinteză, pag.15. Acest indicator este unul important în ceea ce privește dezvoltarea durabilă a României și oferă informații despre participarea la cursurile de formare profesională continuă în funcție de gen.

Potrivit raportului, în perioada 2010-2020, s-a înregistrat o creștere semnificativă a participanților la cursurile de formare profesională continuă în România. Cu toate acestea, există încă diferențe semnificative între sexe în ceea ce privește accesul la aceste cursuri.

Conform datelor prezentate în raport, în ultimii zece ani, numărul femeilor care au participat la cursurile de formare profesională continuă a crescut constant. Aceasta este o veste îmbucurătoare, deoarece arată că femeile sunt din ce în ce mai interesate să-și dezvolte abilitățile și competențele profesionale.

Cu toate acestea, raportul evidențiază și faptul că bărbații sunt încă într-un număr mai mare în ceea ce privește participarea la aceste cursuri. Acest lucru poate fi atribuit în parte stereotipurilor de gen și așteptărilor sociale care încă există în societatea noastră. De exemplu, bărbații sunt adesea încurajați să urmeze cursuri de formare profesională în domenii tehnice sau de construcții, în timp ce femeile sunt încurajate să se specializeze în domenii precum asistența medicală sau educația.

Este important să se continue eforturile de promovare a egalității de gen în ceea ce privește accesul la formare profesională continuă. Acest lucru poate fi realizat prin campanii de conștientizare și prin crearea de programe speciale care să încurajeze femeile să participe la aceste cursuri.

De asemenea, este important să se ofere sprijin financiar pentru participarea la cursurile de formare profesională continuă, în special pentru persoanele din grupurile vulnerabile. Acest lucru ar putea include subvenții sau burse pentru a acoperi costurile de participare și de transport.

În concluzie, evaluarea tendinței indicatorului TEU0481 – Participanți la cursurile de formare profesională continuă, pe sexe, arată că există încă diferențe semnificative între bărbați și femei în ceea ce privește accesul la aceste cursuri. Este important să se continue eforturile de promovare a egalității de gen și de sprijinire a participării femeilor la formare profesională continuă. Prin eliminarea stereotipurilor de gen și prin oferirea de sprijin financiar, putem contribui la dezvoltarea durabilă a României și la creșterea șanselor de succes profesional pentru toți cetățenii.

Sursa: INS.

– Evaluarea tendinței indicatorului TEU0481 – Participanți la cursurile de formare profesională continuă, pe sexe poate fi găsită în Publicația România durabilă – raport de progres ORIZONT 2030 – Sinteză, pag.15 – https://shorturl.at/cdpN7

– În Publicația ROMÂNIA DURABILĂ – Indicatori naționali pentru dezvoltare durabilă ORIZONT 2030, pag.90 puteți accesa informații detaliate privind definiția și analiza evoluției acestui indicator în perioada 2010 – 2020 – https://shorturl.at/stB03
#romaniadurabila #tempo
Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: INS
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Enel lucrează! Locuitorii din Tapia şi Măguri, fără apă şi curent

Întreruperi de curent electric pe străzile din oraș

Întreruperi de curent electric în Timișoara în zilele de joi, 25 iulie, și vineri, 26 iulie, între orele 9,30...

Read More...

Aproape 60% din notele de la titularizare au fost sub 7

Ministerul Educaţiei a publicat, marţi la prânz, rezultatele înregistrate la proba scrisă (17 iulie) din cadrul concursului pentru ocuparea...

Read More...
Detalii de ultimă oră, despre accidentul după care o maşină în care erau trei copii a ars ca o torţă! Ce a făcut şoferul, înainte de impact?

Accident complit: tineri inconștienți și mașină distrusă

Un accident cumplit s-a petrecut în localitatea Finiş, judeţul Bihor, unde un tânăr de doar 15 ani a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro