Europarlamentarul din Danemarca, membru al partidului conservator, a fost demis din funcție din cauza acuzațiilor de intimidare – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Europarlamentarul conservator danez a fost deselectat din cauza plângerilor de intimidare – POLITICO

MEP daneză, Pernille Weiss, deselectată din cauza plângerilor de hărțuire

Pernille Weiss, o membră a Partidului Popular Danez, a fost deselectată ca candidat la alegerile europene din 2019, din cauza plângerilor de hărțuire. Decizia a fost luată de către conducerea partidului, după ce au fost investigate plângerile făcute împotriva lui Weiss.

Weiss a negat acuzațiile de hărțuire, afirmând că a fost supusă unei campanii de defăimare. Ea a declarat că va contesta decizia de deselectare și va continua să își îndeplinească mandatul de MEP până în 2019.

Weiss a fost membră a Parlamentului European din 2017 și este cunoscută pentru activismul în domeniul afacerilor europene și al inovației. Ea a fost, de asemenea, implicată în negocierile privind Brexitul și a fost criticată pentru poziția sa în ceea ce privește relațiile economice dintre Regatul Unit și Uniunea Europeană.

Decizia de a o deselecta pe Weiss vine în contextul în care Partidul Popular Danez se confruntă cu probleme interne. În luna iulie, liderul partidului, Kristian Thulesen Dahl, a fost criticat pentru că nu a reușit să îi demită pe membrii partidului care au fost implicați în scandaluri de corupție și hărțuire.

În timp ce Partidul Popular Danez a fost în creștere în sondaje în ultimii ani, acesta a pierdut teren în ultimele luni. Partidul este în prezent în opoziție, după ce a guvernat în coaliție cu Partidul Liberal în perioada 2015-2019.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

3 octombrie 1906: Mesajul SOS ("Save Our Souls", "Save Our Ship") a fost adoptat ca semnal internațional de forță majoră

Semnalul SOS – istoria și semnificația lui

Semnalul de alarmă "SOS" este cunoscut în întreaga lume ca fiind cel mai frecvent utilizat în codul Morse. Adoptat...

Read More...

“4 octombrie: 80 de ani de la nașterea lui Florian Pittiș”

Florian Pittiș a fost una dintre personalitățile remarcabile ale scenei artistice românești. Pe lângă talentul său ca actor, regizor...

Read More...
IMPACTPRESS

Flight Cirkus Jam: Spectacolul Magiei și Focului la Timișoara

Fundatia Flight va participa la sarbatoarea de celebrare a orasului Timisoara, care va avea loc intre 6 si 8...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

error: Continut protejat.
stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro