Echipamente de mare putere trimise în zonele afectate de viscol, în urma întreruperii alimentării cu energie electrică

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Având în vedere situația creată de manifestările meteorologice din această dimineață, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică pentru un număr semnificativ de gospodării și instituții publice din cauza viscolului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va trimite în teritoriu generatoare de mare putere pentru a asigura energia electrică, până la restabilirea situației. Echipamentele urmează să ajungă în localitățile grav afectate de codul roșu de viscol.

În județul Constanța, vor fi trimise generatoare de energie electrică în localitățile Albești, Ciobănița, Cobadin, Băneasa, Costinești, Ovidiu și Valu lui Traian. Acestea vor avea puteri nominale de 630KVA sau 400KVA, în funcție de nevoile fiecărei localități.

De asemenea, în municipiul Slobozia din județul Ialomița vor fi trimise 5 generatoare cu puterea nominală de 400KVA.

Măsura este luată în urma solicitării operatorului de distribuție a energiei electrice și din dispoziția secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, va coopera cu autoritățile locale pentru a asigura gestionarea optimă a situației în zonele afectate.

Este important de menționat că măsurile ulterioare vor fi luate în funcție de evoluția situației meteorologice și nevoile comunităților din zonele afectate. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și autoritățile locale rămân într-o continuă stare de supraveghere a situației și vor acționa prompt pentru a minimiza efectele negative ale condițiilor meteo severe.

Astfel, se urmărește asigurarea energiei electrice în localitățile afectate de viscol, astfel încât să se minimizeze impactul asupra vieții cotidiene a populației și asupra funcționării instituțiilor publice. Generatoarele de mare putere vor contribui la restabilirea normalității în aceste zone și vor oferi sprijin comunităților în timpul acestei perioade dificile.

Este important ca populația să fie informată și să urmeze recomandările autorităților în astfel de situații. De asemenea, este necesară o colaborare strânsă între Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, autoritățile locale și populație pentru a gestiona eficient și eficace situațiile de urgență generate de condițiile meteo extreme.

Astfel, prin acțiunile prompte și coordonate ale autorităților, se dorește minimizarea impactului negativ asupra comunităților și asigurarea unui climat de siguranță și normalitate în timpul acestor situații de urgență.

Sursa: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă

Având în vedere situația creată de manifestările meteorologice din această dimineață, ca urmare a întreruperii alimentării cu energie electrică pentru un număr semnificativ de gospodării și instituții publice din cauza viscolului, ținând cont de solicitarea operatorului de distribuție a energiei electrice, din dispoziția secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență al MAI, în următoarele ore, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va trim…ite în teritoriu generatoare de mare putere pentru a asigura energia electrică, până la restabilirea situației. Echipamentele urmează să ajungă în localitățile grav afectate de codul roșu de viscol, astfel: Județul Constanța: – Loc. Albești – 2⃣ generatoare cu puterea nominală de 630KVA; – Loc. Ciobănița – 1⃣ generator cu puterea de 630KVA; – Loc. Cobadin – 1⃣ generator cu puterea de 400KVA; – Loc. Băneasa – 1⃣ generator cu puterea de 400KVA; – Loc. Costinești – 1⃣ generator cu puterea de 400KVA; – Loc. Ovidiu – 1⃣ generator cu puterea de 630KVA; – Loc. Valu lui Traian – 1⃣ generator cu puterea de 400KVA. Județul Ialomița: – Municipiul Slobozia – 5⃣ generatoare cu puterea nominală de 400KVA. Facem mențiunea că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență, împreună cu autoritățile locale rămân într-o continuă stare de supraveghere pentru a asigura gestionarea optimă a situației în zonele afectate. Măsurile ulterioare vor fi luate în funcție de evoluția situației meteorologice și nevoile comunităților din zonele afectate.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro