DSU ia în considerare informațiile privind primul ajutor calificat și asistența medicală de urgență acordată pacientului adus la UPU de către echipajul SMURD în data de 18.09.2023

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a luat în considerare informațiile apărute în spațiul public cu privire la primul ajutor calificat și asistența medicală de urgență oferite unui pacient adus de un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri-Urgențe (UPU) a Spitalului Universitar de Urgență București în data de 18 septembrie 2023. DSU înțelege seriozitatea situației și a decis să stabilească o comisie de control care va investiga incidentul în detaliu.

Scopul acestei comisii este de a verifica respectarea normelor privind sistemul național de asistență medicală de urgență și modul de desfășurare a activităților specifice din perspectiva acordării primului ajutor calificat și asistenței medicale de urgență, în conformitate cu legislația în vigoare. Investigarea va fi efectuată în urma solicitării Spitalului Universitar de Urgență București.

Concluziile anchetei vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, probabil în cursul săptămânii viitoare, pentru a asigura transparență și un răspuns adecvat în această situație. Este important să se ofere claritate cu privire la incident și să se ia măsuri adecvate în funcție de rezultatele anchetei.

DSU este preocupat în mod constant de buna gestionare a activităților în domeniul asistenței medicale de urgență. În cazul în care ancheta scoate la iveală disfuncționalități sau greșeli comise de persoanele implicate, DSU va lua măsurile legale necesare pentru identificarea celor responsabili și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare. Scopul este ca responsabilitatea să aparțină celor care sunt vinovați, nu întregului personal din sistemul medical de urgență.

Este important ca astfel de investigații să se desfășoare în mod transparent și riguros, pentru a asigura calitatea și siguranța serviciilor medicale de urgență. Pacienții trebuie să aibă încredere că vor primi îngrijiri adecvate atunci când se confruntă cu situații de urgență și că personalul medical este pregătit și competent în acordarea primului ajutor și a asistenței medicale.

DSU reconfirmă angajamentul său de a asigura un sistem de asistență medicală de urgență eficient și de înaltă calitate, care să răspundă nevoilor pacienților în momentele critice. Ancheta în curs va ajuta la identificarea eventualelor probleme și la implementarea măsurilor corective necesare pentru a evita astfel de incidente în viitor.

Este esențial ca instituțiile implicate să colaboreze și să ia în considerare recomandările și concluziile anchetei pentru a îmbunătăți sistemul de asistență medicală de urgență și pentru a asigura siguranța și bunăstarea pacienților., a transmis astazi DSU.

Foto: Facebook sau Pixabay

Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Bugetare participativă la nivelul județului Tulcea!

Consiliul Județean Tulcea implementează bugetarea participativă

Consiliul Județean Tulcea va implementa în 2024 mecanismul de bugetare participativă, oferind cetățenilor posibilitatea de a propune și vota...

Read More...
Aerial view of a building with a large rooftop garden featuring a mix of green and purple vegetation. The garden is designed in a curving, artistic pattern. In the background, other buildings and lush greenery are visible.

Oaza ecologica de pe acoperisul cladirii 12

NASA își demonstrează angajamentul față de protejarea mediului înconjurător printr-o grădină de pe acoperișul clădirii 12 de la Johnson...

Read More...

Un soldat ucrainean care voia să intre în R. Moldova a fost ucis după o altercație

Patru soldați au fost reținuți duminică în regiunea ucraineană Odesa „când au încercat să treacă granița”. Când au fost descoperiți,...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro