Din ce partide si cine sunt consilierii care au votat pentru exilarea statuii lui Avram Iancu din TURDA?

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Avram Iancu Turda
virtualmag.roAutoritățile din Turda au decis relocarea statui lui Avram Iancu din centrul orașului și ascunderea ei într-un loc în care nu mai “deranjează” vederii: viitoarea piațetă din fața teatrului din Turda.

Prin proiectul intitulat „Revitalizarea spațiului pietonal din centrul istoric al Municipiului Turda, construire autobază și amenajare park and ride”, mai marii orasului au considerat ca era “necesară” curatirea centrului orașului Turda de statuia lui Avram Iancu.

Mai multe asociații și organizații cultural-patriotice din România au protestat împotriva “debarasării” într-un mod elegant și șiret de statuia lui Avram Iancu din centrul Turdei, de către “elita” trădătoare și antiromânească a orașului.

În mod oficial, inițiatorii proiectului n-au manifestat fățiș nicio atitudine extremistă împotriva statuii, pretexând doar nevoia de modernizare a centrului, unde încurca tocmai o statuie identitară a românilor.

Dar cine sunt consilierii “români” care au votat pentru exilarea statuii lui Avram Iancu din centrul orașului și ascunderea ei într-un loc în care nu mai “deranjează” vederii?

În urma adresei trimise de cabinetul parlamentar al Doamnei Senator Diana Iovanovici-Șoșoacă, s-au aflat numele consilierilor “români” care au votat pentru exilarea statuii lui Avram Iancu din centrul orașului și ascunderea ei într-un loc în care nu mai “deranjează” vederii.

Potrivit răspunsului primit din partea Primăriei Municipiului Turda, iată cine sunt consilierii “români” care au votat pentru exilarea statuii lui Avram Iancu din centrul orașului:

 • BLĂNIȚĂ GABRIELA – USR-PLUS
 • COJOCARU IGOR – PNL
 • COSTEA ANCA NADIA – PNL
 • CSEP LEYLLA – UDMR
 • JOLDEȘ MIRCEA TRAIAN – PNL
 • KOLOZSI ATILLA – PMP
 • MOLDOVAN EMIL – PMP
 • NĂSTASE PAUL – PNL
 • ORBEAN IOANA – PNL
 • PÎRLEA DANIELA – PNL
 • SĂLĂGEAN ARON-ADRIAN – PNL
 • SÂRBU PAUL MARIUS – PNL
 • SIMA RADU MIHAI – PNL

Prin Legea nr. 230/2016 Avram Iancu a fost declarat “Erou al Naţiunii Române”.

Sunt conștienți oare cei care administrează Municipiul Turda că proiectul lor este similara cu o devalorizare al unui “Erou al Naţiunii Române”?

Ce spune Constituția României cu privire la “defăimarea ţării şi a naţiunii”

ARTICOLUL 30 din Constituția României, alin (7):

“(7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.


Alege să o susții o presă liberă și independentă!

virtualmag.ro

Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Comunicat-de-presa-incepere-proiect-Ungureanu-M1-agroalimentar-nou.jpg

Anunț începere implementare proiect “Măsura 1 – Microgranturi în domeniul agroalimentar”

Anunț începere implementare proiect “Măsura 1 - Microgranturi în domeniul agroalimentar” UNGUREANU V.V. MARIA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ anunță lansarea proiectul

Read More...
InstaDay 1

InstaDay 1 – Top 10 Romania: Antonia, Delia, Dorian Popa, Nicole Cherry, Smiley, Andreea Mantea, Alina Eremia, Adelina Pestritu, Andreea Balan, Ruby

Topul postarilor de pe Instragram de astazi poate fi urmarit pe InstaDay. Incepem o noua serie! numai pe stiridinromania.ro Locul

Read More...
Madonna la 64 de ani

Madonna, sărutari pasionale cu prietenele de ziua ei. VIDEO

Madonna a sarbatorit aniversarea a 64 de ani intr-un mod extravagant, inclusiv cu sarutari pasionale cu prietenele in limuzina

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online