Diana Sosoaca: Libertate si Sclavie, Razboi si Pace

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Diana Sosoaca pamflet la adresa politicienilor

Diana Sosoaca, in ultima sa declaratie din Parlamentul Romaniei, intitulata Libertate si Sclavie, Razboi si Pace, a tinut sa le reaminteasca tuturor ca ieri, pe 12 aprilie, s-au implinit 33 de ani de cand Nicolae Ceausescu anunta ca a achitat datoria externa a tarii:

De azi inainte Romania nu mai plateste tribut nimanui, este intr-adevar independenta si politic“.

Peste 11 miliarde de dolari care intre anii 1975 si 1989 cu tot cu dobanzi au insemnat peste 21 de miliarde de dolari la care se adauga si datoria in ruble, achitata si aceasta.

Nicolae Ceausescu facuse din Romania singura tara din lume care nu avea datorii.

Tot in declaratia sa Libertate si Sclavie (pe scurt), Sosoaca a tinut sa ii traga de urechi (pe buna dreptate) pe toti conducatorii Romaniei care pana in ziua de azi nu au facut decat sa ne aduca din ce in ce mai aproape de sapa de lemn. Acestia nu au fost in stare sa recupereze datoriile de la tarile ajutate in timpul regimului comunist, si ca in ziua de astazi Romania a ajuns la 51% din PIB ca datorie externa.

Sosoaca a mai sustinut ca la 33 de ani de la acest eveniment unic in lume (Romania este singura tara din istoria lumii care si-a achitat datoriile complet), in timpul conferintei dintre Klaus Iohannis si premierul Belgiei, am aflat cu stupoare ca “granitele Romaniei sunt si granitele lor, ale lor nu stim cine, dar intelegem ca granitele Romaniei nu mai apartin exclusiv Romaniei si nu avem granita doar cu vecinii, ca granitele noastre au devenit ale altora, diverse organizatii mondiale“.

Sosoaca sustine ca trimiterea de ajutor militar de catre NATO inseamna de fapt inceperea celui de-al treilea Razboi Mondial:

Pana acum stiam ca NATO nu trimite ajutor militar in Ucraina, sau sa intelegem ca a inceput al treilea Razboi Mondial? Pentru ca asta inseamna trimiterea de ajutor militar uneia dintre partile beligerante

Tot in acesta declaratie Sosoaca l-a criticat pe Zelensky si l-a sfatuit sa isi schimbe consilierii, intrucat acestia nu cunosc istorie, iar la noi actorii sunt scoliti, prin comparatie cu el, reamintindu-i acestuia despre Pactul de la Varsovia din 1968, cand URSS, Germania, Polonia, Bulgaria si Ungaria au atacat Cehoslovacia, iar Romania a fost singura tara care a luat atitudine si a cerut socoteala chiar si marii puteri URSS.

Nicolae Ceausescu transmitand romanilor cu aceasta ocazie: “Pe teritoriul Romaniei nu are dreptul sa calce nimeni fara acordul nostru“.

Aceasta a tinut sa ii reaminteasca lui Zelensky ca ruperea cea mai mare de URSS a romanilor a avut sub conducerea lui Nicolae Ceausescu.

Diana Sosoaca: “Noi romanii suntem singurii care avem dreptul sa il criticam pe Ceausescu, pentru toate abuzurile facute, si nu strainii! Si ne intrebam retoric: ce ati construit in tara dumneavoastra domnule presedinte Zelensky?”

Citeste aici despre Pacea de la Budapesta initiata de Orban in locul celor 4 deputati romani.

Declaratia integrala a Dianei Sosoaca poate fi vizionata mai jos:
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro