Diana Șoșoacă, apel către parlamentarii de la Chişinău: Votaţi Unirea Moldovei cu România!

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Articole, STIRILE ZILEI
sosoaca unire moldova

Senatorul Diana Șoșoacă, președintele partidului S.O.S. România, le-a cerut parlamentarilor moldoveni să voteze în Parlamentul de la Chişinău proiectul de unire a Republicii Moldova cu România pe care ea l-a trimis instituţiilor din ţara vecină, pe modelul proiectului de lege pentru Unire pe care senatorul l-a depus şi în Parlamentul României.

Preşedintele S.O.S. România a făcut acest apel către parlamentarii de la Chişinău prezenţi duminică în comuna Vetrişoaia, judeţul Vaslui, unde reprezentanţii comunităţilor de pe ambele maluri ale Prutului s-au reunit la un simpozion pe tema Unirii celor două state româneşti.

În luna aprilie 2023, senatorul Diana Şoşoacă a trimis autorităţilor din Republica Moldova un proiect de lege pentru Unirea Republicii Moldova cu România, și care a primit de la Președinția Republicii Moldova numărul de înregistrare 678 din 11.04.2023.

Proiectul senatorului Diana Șoșoacă este făcut în oglindă pe modelul prin care preşedintele S.O.S. România a iniţiat unirea României cu Republica Moldova printr-un proiect de lege depus în Parlamentul României (Propunerea legislativă privind unirea României cu Republica Moldova, înregistrată la Senat cu numărul B204/2023 din 31 Martie 2023).

Diana Iovanovici-Şoşoacă a trimis proiectul de lege pentru Unirea Republicii Moldova cu România preşedintelui ţării, Maia Sandu, premierului Moldovei, Dorin Recean, şi preşedintelui Parlamentului de la Chişinău, Igor Grosu.

În conformitate cu art. 73 din Constituția Republicii Moldova, atât deputaţii, cât şi Guvernul şi preşedintele ţării au dreptul la iniţiativă legislativă.

Președintele S.O.S. România arăta la acel moment că această lege va oferi Republicii Moldova şansa intrării imediate în UE şi realizarea visului românilor, România Mare!

Conform senatorului Diana Şoşoacă, proiectul de lege a fost adaptat potrivit normelor legislative ale Republicii Moldova și individualizat pentru a corespunde fiecărei instituții în parte, având o formă adecvată atât pentru a fi depus de președintele Republicii Moldova, cât și pentru depunerea de către Guvern sau de către deputați.

Textul proiectului de lege transmis parlamentarilor din Republica Moldova este o transcriere în oglindă a proiectului de lege similar depus de senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă în Parlamentul României și are următorul cuprins:

Articolul 1

Parlamentul Republicii Moldova reiterează atașamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.

Articolul 2

Parlamentul Republicii Moldova decide unirea Republicii Moldova cu  România.

Articolul 3

Parlamentul Republicii Moldova abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Bucureşti pentru definitivarea unirii cu România.

Articolul 4

După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi  notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul României, SUA, NATO, ONU, UE, pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

DTM: Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

Schubert Motorsport va înscrie trei BMW M4 GT3 în 2024

BMW M Motorsport pregătește terenul pentru sezonul 2024 al campionatului DTM, având în echipă trei campioni de top și...

Read More...
IMPACTPRESS

Conferinta Destepti cu Banii, Iulius Town 2024

Pe 14 martie 2024, Iulius Town va fi gazda conferinței "Deștepți cu banii", un eveniment dedicat celor care doresc...

Read More...

Excellență în sănătate și pasiune pentru gimnastică la SwissMed Clinic

La SwissMed Clinic, se pune accent pe excelența în sănătate, iar pasiunea pentru gimnastică este unul dintre aspectele care...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro