Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ “Vizitele în zone exotice ale Președintelui Klaus Werner Johannis”

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ a sustinu astazi o interpelare legata de “plimbarile” recente efectuate de presedintele Romaniei Klaus Iohannis. Cu aceasta ocazie senatoarea a subliniat ca desi tara se afla intr-o criza eminenta, guvernul condus de Ciolacu aloca sume de bani administratiei prezidentiale. Senatoarea a mai criticat si lipsa de transparenta in legatura cu discutiile avute din partea presedintelui si a MAE. Redam in continuare interpelarea integral.

Stimată Doamnă, Stimate Domnule Prim-ministru

          Sunt cunoscute vizitele exotice ale Președintelui României, mai ales pe final de mandat, că de altceva nu poate fi analizat, mai ales vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Africa, în contextul în care Guvernul condus de Marcel Ciolacu a alocat noi sume de bani Administraţiei Prezidenţiale. În timp ce românii mor de foame. Administrația prezidențială a cerut, Guvernul i-a dat, că doar n-a dat de la el, a dat de la popor. Ca să se plimbe fără rezultat primul nefolositor al țării.

          Înțelegem că nu Guvernul îi face agenda Președintelui, dar totuși, trebuie să existe o dare de seamă, având în vedere că sunt bani publici. Nu există nicio mențiune cu privire la agenda președintelui și la ce a realizat în vizitele din Africa.

          Ministerul Afacerilor Externe care este implicat obligatoriu în toate vizitele externe, ar trebui să știe măcar care au fost avantajele acestor vizite, ce parteneriate au fost încheiate, că nu cred că poate fi vorba de un program Kenia sau Tanzania educată? Presupun că au programele lor de educație, raportat la tradiția și istoria lor.

          Care au fost obiectivele principale ale acestor vizite?

          Care sunt contractele încheiate în aceste vizite, care sunt relațiile dezvoltate dintre aceste state și România și ce așteptări avem de la aceste state? Care sunt așteptările acestor state de la România?

          Care au fost obiectivele principale și care au fost cele secundare? Cine a mai făcut parte din delegație?

          Care este posibilitatea Guvernului de a restrânge cheltuielile Președintelui, în condițiile în care acesta nu dă raportul pentru sumele cheltuite?

          Ce sume au fost alocate Administrației Prezidențiale pentru vizitele în Africa?

          În condițiile în care  de 1 decembrie, întâiul ales al țării consideră că este mai important să plece în  Dubai, la căldură, probabil pentru a îndeplini misiunile impuse de stăpâni, care este suma solicitată de Administrația Prezidențială pentru această călătorie, care sunt obiectivele, contractele care se doresc a fi încheiate, cine participă la delegație?

Vă mulțumesc!

Solicit răspuns scris

Senator neafiliat Diana IOVANOVICI-ŞOŞOACĂ

Partidul S.O.S. România
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Balansul caloric: cheia unei vieți sănătoase

Balansul caloric: cheia unei vieți sănătoase Balansul caloric este un concept fundamental în ceea ce privește menținerea unei vieți sănătoase...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro