Diana Iovanovici-Şoşoacă a discutat despre drepturile românilor din Serbia în Parlamentul de la Belgrad

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI

Joi, 28 septembrie, senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă, a avut o întâlnire în Parlamentul de la Belgrad cu parlamentarul Milica Đurđević Stamenkovski, preşedintele partidului parlamentar Zavetnici şi liderul Grupului Parlamentar al acestui partid în Parlamentul Serbiei.

Senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă a discutat cu preşedintele partidului Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, despre înfrăţirea dintre partidele S.O.S. România şi Zavetnici pe baza idealurilor comune de buna vecinătate, suveranitate şi cooperare, iar un document oficial în acest sens va fi semnat în cel mai scurt timp.

De asemenea, senatorul Diana Iovanovici-Şoşoacă a discutat cu preşedintele Zavetnici despre dezvoltarea zonei de nord-est a Serbiei, locuită de etnici români, iar liderul formaţiunii Zavetnici a promis sprijin cu privire la acest aspect pentru respectarea drepturilor etnicilor români din zonă. Mai mult, liderul partidului Zavetnici a propus să viziteze împreună cu senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă zonele unde românii au probleme, acolo unde celelalte partide din Serbia nu se duc niciodată să se intereseze de soarta acestora.

”Am subliniat faptul că S.O.S. România apără şi respectă integritatea teritorială a Serbiei şi am afirmat din nou, în Parlamentul de la Belgrad: Kosovo este Serbia, întărind poziția oficială a statului român în această privinţă! Mai mult, am militat pentru a lăsa în urmă tot ceea ce ne poate divide şi a construi numai pe baza a ceea ce ne poate uni”, a declarat cu această ocazie senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă.

De asemenea, senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă a stabilit cu liderul grupului parlamentar Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, premizele constituirii Polului Balcanic de cooperare între ţările din această regiune, alianță care va lupta pentru cooperarea, suveranitatea şi independenţa ţărilor din Balcani.

”O altă problemă luată în discuţie a fost infrastructura unde este nevoie de cooperare între România şi Serbia. S-a observat că infrastructura rutieră de legătură dintre România și Serbia are probleme grave, de parcă nu s-ar dori ca cele două ţări să se înfrăţească în mod real şi să aibă căi de comunicare”, a mai declarat senatorul Diana Iovanovici-Șoșoacă. Liderii partidului Zavetnici au menţionat faptul că suporterii echipei naţionale de fotbal a României au emoţionat întreaga naţiune sârbă atunci când au afişat bannerul ”Kosovo e Serbia” pe stadion, iar preşedintele partidului, Milica Đurđević Stamenkovski, a propus o vizită a acestora în Parlamentul sârb pentru a li se arăta recunoștința pe care o merită pentru curajul lor.
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

NASA Logo

Voluntari pentru realizarea unui film despre eclipsa solara totala din 8 aprilie 2024

În timpul eclipsei totale de soare din 8 aprilie 2024, avem nevoie de voluntari de-a lungul traiectoriei de totalitate...

Read More...

Visual Fan extinde la 70% portofoliul de acțiuni al Intervision Trading, distribuitorul AKAI

Brașov, 13 Februarie 2024. Visual Fan SA, companie listată la Bursa de Valori București sub simbolul ALW și deținătoarea...

Read More...

La aniversarea a 100 de ani, Institutul Francez din România prezintă Vertiges – cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ, între 21 și 31 martie la București și în alte 12 orașe

În anul centenarului său, Institutul Francez din România organizează cea de-a 28-a ediție a FESTIVALULUI FILMULUI FRANCEZ ce se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro