Dezastrul de la statia GPL din Crevedia: 5 morti si 54 de raniti, patronii arestati pentru 30 de zile

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Patronii stației GPL de la Crevedia, Ionuț Daniel Doldurea și Cosmin Ionuț Stinga, au fost arestați pentru 30 de zile. Aceștia sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru. In această infracțiune intră inclusiv aceea de ucidere din culpă, pentru că în urma exploziilor cinci oameni au murit.

De asemenea, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și față de o persoană juridică, societate comercială, sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere din culpă, fiind vorba despre firma care avea acea stație de GPL.

Avocatul celor doi a fost rezervat în declarații, dar a subliniat că s-a făcut contestație împotriva acestei măsuri.

Mai mult, acesta le-a recomandat clienților săi să nu declare nimic până nu se va analiza dosarul.

Din cercetările efectuate până în prezent, în ordonanța din data de 4 septembrie 2023, a fost reținută următoarea situație de fapt:

„In perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul său, ca urmare a politicii promovate de către factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpați menționați anterior, societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL (Ordinul M.A.I. cu nr. 166 din 27 iulie 2010 și Ordinul nr. 73/1161/1999 privind aprobarea “Normativului de proiectare, execuție și exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule”, indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Șoseaua București-Târgoviște, în comuna Crevedia, județul Dâmbovița.

Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, în jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declanșator, ce a condus la decesul a 5 persoane până la acest moment (ultima decedând în cursul zilei de azi) și vătămarea corporală a 54 de persoane, precum și distrugerea și degradarea unor bunuri imobile și mobile, precum și a unor lucrări, echipamente, instalații sau componente ale acestora, consecințe pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevăzut, deși trebuiau și puteau să le prevadă.

In cauză s-au efectuat patru percheziții (la sediile a două persoane juridice și domiciliile a două persoane fizice), în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Tot miercuri, Parchetul General a anunțat că a pus sechestru pe zeci de case și conturi bancare aparținând celor doi patroni ai firmei care dețineau stația GPL din Crevedia. De asemenea, 16 persoane care au suferit pagube în urma exploziilor s-au constituit părți civile în dosar pentru a putea fi despăgubite.

Astfel, în cazul firmei Flagas S.R.L. a fost instituit sechestru pe mai multe imobile: cinci în județul Botoșani, patru în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, șase în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

De asemenea, a fost pus sechestru pe un imobil situat în București și șapte conturi bancare ce aparțin unuia dintre patroni, respectiv șapte imobile situate în București și opt conturi bancare, în cazul celui de-al doilea inculpat. (V.E.)

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Patronii statiei GPL de la Crevedia, Ionut Daniel Doldurea si Cosmin Ionut Stinga, au fost arestati pentru 30 de zile. Acestia sunt acuzati de distrugere din culpa, care a avut ca urmare un dezastru. In aceasta infractiune intra inclusiv aceea de ucidere din culpa, pentru ca in urma in urma exploziilor cinci oameni au murit.

De asemenea, s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale si fata de o persoana juridica, societate comerciala, sub aspectul comiterii infractiunii de distrugere din culpa, fiind vorba despre firma care avea acea statie de GPL.

Avocatul celor doi a fost rezervat in declaratii, dar a subliniat ca s-a facut contestatie impotriva acestei masuri.

Mai mult, acesta le-a recomandat clientilor sai sa nu declare nimic pana nu se va analiza dosarul.

Din cercetarile efectuate pana in prezent, in ordonanta din data de 4 septembrie 2023, a fost retinuta urmatoarea situatie de fapt:

„In perioada 30 septembrie 2020-26 august 2023, in realizarea obiectului de activitate si in interesul sau, ca urmare a politicii promovate de catre factorii decizionali din structura de conducere a acesteia, respectiv cei doi inculpati mentionati anterior, societatea comerciala a functionat in mod sistematic prin incalcarea repetata a dispozitiilor legale privind derularea operatiunilor de alimentare, transport, transvazare si depozitare cu combustibil GPL (Ordinul M.A.I. cu nr. 166 din 27 iulie 2010 si Ordinul nr. 73/1161/1999 privind aprobarea “Normativului de proiectare, executie si exploatare a sistemelor de alimentare cu gaze petroliere lichefiate (GPL) pentru autovehicule”, indicativ NP 037/99), la punctul de lucru neautorizat amplasat pe Soseaua Bucuresti-Targoviste, in comuna Crevedia, judetul Dambovita.

Acest fapt a creat premisele izbucnirii, la data de 26 august 2023, in jurul orei 18.40, a unui incendiu urmat de mai multe explozii, rezultate din acest factor declansator, ce a condus la decesul a 5 persoane pana la acest moment (ultima decedand in cursul zilei de azi) si vatamarea corporala a 54 de persoane, precum si distrugerea si degradarea unor bunuri imobile si mobile, precum si a unor lucrari, echipamente, instalatii sau componente ale acestora, consecinte pe care factorii de conducere din cadrul acesteia nu le-au prevazut, desi trebuiau si puteau sa le prevada.

In cauza s-au efectuat patru perchezitii (la sediile a doua persoane juridice si domiciliile a doua persoane fizice), in urma acestor activitati procedurale fiind ridicate mai multe inscrisuri, documente si medii de stocare care vor fi valorificate pe parcursul urmaririi penale”, se arata in comunicatul Parchetului General.

Tot miercuri, Parchetul General a anuntat ca a pus sechestru pe zeci de case si conturi bancare apartinând celor doi patroni ai firmei care detineau statia GPL din Crevedia. De asemenea, 16 persoane care au suferit pagube in urma exploziilor s-au constituit parti civile in dosar pentru a putea fi despagubite.

Astfel, in cazul firmei Flagas S.R.L. a fost instituit sechestru pe mai multe imobile: cinci in judetul Botosani, patru in judetul Calarasi, 28 in judetul Dâmbovita, sase in judetul Giurgiu, 19 in judetul Ilfov, unul in judetul Olt.

De asemenea, a fost pus sechestru pe un imobil situat in Bucuresti si sapte conturi bancare ce apartin unuia dintre patroni, respectiv sapte imobile situate in Bucuresti si opt conturi bancare, in cazul celui de-al doilea inculpat. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro