Descinderi în Timişoara, Giroc şi Variaş într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Video: Percheziţii de amploare, în Complexul Studenţesc din Timişoara! Mai mulţi medicinişti, duşi la audieri, pentru trafic de droguri

Descinderile în Timișoara și zonele învecinate au avut loc într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc, iar 15 adrese au fost vizate de anchetatori. Potrivit informațiilor furnizate de DIICOT Timișoara, tinerii suspectați sunt în mare parte studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie și se pare că obțineau venituri din vânzarea de substanțe interzise.

Ancheta a scos la iveală că, începând cu anul 2021, o rețea formată din cetățeni români și tunisieni, înmatriculați la studii superioare în România, ar fi comercializat droguri precum canabis, cocaină, ecstasy, 3-CMC, amfetamină, ketamină și LSD, pentru sume cuprinse între 100 și 1.000 de lei. Aceste substanțe sunt considerate de risc și mare risc, având efecte periculoase asupra sănătății și potențialul de a provoca dependență.

În urma descinderilor, 15 persoane vor fi conduse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri. Autoritățile vor încerca să afle mai multe detalii despre modul în care opera această rețea de trafic de droguri și să identifice potențiali clienți sau alți membri ai organizației.

Această acțiune a poliției reprezintă un pas important în combaterea traficului de droguri în zonă. Timișoara și regiunea învecinată sunt cunoscute ca fiind puncte de tranzit și distribuție pentru drogurile provenite din țări vecine. Prin destructurarea acestei rețele, autoritățile speră să reducă oferta de droguri și să descurajeze traficanții să acționeze în zonă.

Traficul de droguri reprezintă o problemă serioasă în România, iar autoritățile fac eforturi constante pentru a combate acest fenomen. Descinderile și investigațiile în astfel de cazuri sunt esențiale pentru identificarea și pedepsirea traficanților, dar și pentru a preveni răspândirea drogurilor și efectele lor negative asupra societății.

Tinerii implicați în acest caz sunt studenți la Universitatea de Medicină și Farmacie, ceea ce ridică întrebări cu privire la modul în care aceștia au reușit să se implice într-o astfel de activitate ilegală. Este important ca universitățile să își revizuiască politicile de admitere și să fie mai atente la selecția studenților, pentru a evita implicarea acestora în astfel de activități ilegale.

În final, este necesar ca societatea să conștientizeze pericolele traficului de droguri și să sprijine autoritățile în lupta împotriva acestui fenomen. Educația și informarea sunt cheia pentru a preveni și combate traficul de droguri și pentru a proteja tinerii de tentațiile acestui mediu periculos.

Sursa: www.sursadevest.ro

Au fost descinderi, la primele ore la zilei, la 15 adrese din Timişoara, Giroc şi Variaş, într-un dosar de trafic de droguri de risc şi mare risc, instrumentat de DIICOT Timişoara.

Vizaţi de anchetă sunt 15 tineri, tunisieni şi români, care urmează cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie şi care făceau făceau bani din vânzarea de substanţe interzise.

În locuinţele lor

„S-a reţinut că, începând cu anul 2021, o rețea, formată din cetățeni români și străini (tunisieni, înmatriculați la studii superioare în România), ar fi comercializat direct sau prin intermediari droguri de risc și mare risc (canabis, cocaină, ecstasy, 3-CMC, amfetamină, ketamină, LSD), pentru sume cuprinse între 100 și 1.000 de lei. La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara, vor fi conduse 15 persoane, în vederea audierii”, transmite IPJ Timiş.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Six students were ready to explain a technology they detailed on a poster.

Studenții din California ajută la soluționarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiuni viitoare cu drone pe Pământ și alte planete

Studenții de la o universitate care deservește o minoritate din California ajută la rezolvarea provocărilor sistemelor autonome pentru operațiunile...

Read More...
ZILELOR EUROPENE ALE ARHEOLOGIEI la Cetatea Noviodunum

Zilele Europene ale Arheologiei la Cetatea Noviodunum

În perioada 14-15 iunie 2024, la Cetatea Noviodunum din Isaccea, județul Tulcea, vor avea loc evenimente speciale dedicate Zilelor...

Read More...
Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila- FOTO

Sărbătoare la Mănăstirea Rafaila

Într-o atmosferă de sărbătoare, credincioșii s-au adunat la Mănăstirea Rafaila pentru a comemora ziua Sfântului Luca al Crimeei, un...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro