Decizia definitivă în procesul dintre Primăria Timișoara și Terasa Boss

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Primăria Timișoara a obținut o victorie în instanță în procesul cu Terasa “Boss”, după ce a solicitat demolarea mai multor construcții ridicate de către aceasta pe domeniul public. Decizia instanței este una definitivă și favorabilă municipalității, conform anunțului făcut de reprezentanții Primăriei.

Firma M Box Security Serv SRL și Adria SRL au cerut suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus măsurile de demolare, în data de 19 mai 2023. Însă Primăria a câștigat în primă instanță pe data de 25 mai 2023, iar miercuri, 20 septembrie 2023, a câștigat definitiv procesul, a declarat municipalitatea.

Primarul Dominic Fritz susține că firmele respective ar fi “mimat o schimbare de fațadă”. El a solicitat ca acestea să-și demoleze singure construcțiile ilegale, însă acestea au preferat să mimeze o schimbare de fațadă pentru a părea că se conformează. Primarul a subliniat că nu va permite ca patrimoniul orașului să fie acaparat de către câțiva și că Timișoara este a tuturor. El a menționat că Primăria dorește să amenajeze în acea zonă un culoar verde unde locuitorii orașului să poată petrece timp liber în natură și că nu se va lăsa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru a bloca acest plan.

Terasa “Boss” ocupă o suprafață de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timișoara, evaluată la 2,6 milioane de euro. Potrivit Primăriei, în acea zonă există o clădire a orașului care nu este intabulată, iar în jurul ei au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune, fără autorizație de construire, iar activitatea desfășurată acolo nu are autorizație de funcționare sau autorizație ISU.

Decizia instanței reprezintă un semnal excelent pentru toți cei care desfășoară afaceri corecte în Timișoara și întărește mesajul pe care primarul Dominic Fritz îl transmite de trei ani, că în Timișoara regulile sunt aceleași pentru toți. Primarul a menționat că timp de ani de zile li s-a spus că nu se poate face nimic împotriva ilegalităților, însă acum acest lucru nu mai este valabil în Timișoara.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Procesul dintre Primaria Timisoara si Terasa „Boss” s-a incheiat cu o decizie definitiva in instanta, favorabila municipalitatii, au anuntat reprezentantii institutiei. Primaria se judeca cu firma respectiva, dupa ce solicitase demolarea mai multor constructii ridicate de aceasta, pe domeniul public.

M Box Security Serv SRL si Adria SRL au cerut in 19 mai 2023 suspendarea dispozitiei primarului Dominic Fritz, prin care s-au impus masurile de demolare. In 25 mai 2023, Primaria a castigat in prima instanta, iar miercuri, 20 septembrie 2023, a castigat definitiv procesul, a anuntat municipalitatea.

Conform primarului Dominic Fritz, firmele respective ar fi „mimat o schimbare de fatada”.

”Le-am cerut sa isi demoleze singuri constructiile ilegale. Nu au demolat. Au mimat o schimbare de fatada ca sa para ca se conformeaza, dar smecheriile astea nu merg. Timisoara e a tuturor si nu voi permite ca patrimoniul orasului sa fie acaparat de cativa. Vorbim de cateva hectare de teren al timisorenilor care acum sunt exploatate ilegal. Vrem sa amenajam in aceasta zona un culoar verde unde timisorenii sa petreaca timp liber in natura. Nu ma voi lasa intimidat de tertipurile la care aceste firme recurg pentru blocarea acestui plan”, a declarat primarul Dominic Fritz.

„Terasa Boss” ocupa o suprafata de 6.425 mp din domeniul public al municipiului Timisoara, cu o valoare estimata la 2,6 milioane euro. Conform celor de la Primarie, acolo exista o cladire a orasului care nu este intabulata, in jurul careia au fost ridicate constructii noi fara contract de concesiune, fara autorizatie de construire, iar activitatea desfasurata aici este realizata fara autorizatie de functionare ori autorizatie ISU.

”Decizia instantei este un semnal excelent pentru toti cei care fac onest afaceri in Timisoara si intareste mesajul pe care il transmit de trei ani, ca in Timisoara regulile sunt aceleasi pentru toti. Ani de zile ni s-a servit scuza ca nu se poate face nimic impotriva ilegalitatilor. Acest lucru nu mai e valabil in Timisoara”, a spus primarul Dominic Fritz. (Mara Ion)Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Semnarea Memorandumului de Înțelegere între UNICEF și MAI pentru reducerea riscului la dezastre

Astăzi, 18 iulie, la sediul MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat a primit vizita unei delegații conduse de Reprezentanta...

Read More...

Eurodeputata Diana Șoșoacă a fost scoasă din plenul Parlamentului European pentru că a încălcat regulile de conduită

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a cerut scoaterea din sală a Dianei Șoșoacă deoarece aceasta încerca să întrerupă discursul...

Read More...
Investiții majore pentru dezvoltarea subunităților de intervenție! Făgetul va avea stație de pompieri nouă

Stația de Pompieri Făget, O Nouă Casă Pentru Salvatori

Pompierii din Făget vor avea parte de o "casă nouă" în centrul orașului, conform unui proiect de construcție ce...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro