Decizia de neconcurs a lui Gabriel Burtanete la Cupa Mondială de la Cottbus

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Gabriel Burtanete nu va participa la etapa de cupă mondială de la Cottbus (22-25 februarie) din cauza unei accidentări suferite în septembrie 2023 la RomGym Trophy. Entorsa de gradul III la gleznă a fost evaluată de mai mulți medici specialiști din țară și din străinătate, iar concluzia a fost că nu este necesară intervenția chirurgicală. Sportivul se află acum într-un program de recuperare la clinica SwissMed, sub îngrijirea unei echipe complexe de specialiști.

Decizia de a nu participa la competiția de la Cottbus a fost luată în urma discuțiilor cu colectivul tehnic și cel medical, având în vedere recuperarea sportivului pe termen lung. Antrenorul coordonator Marius Berbecar a subliniat importanța unei reveniri durabile și a necesității de răbdare în acest proces.

Chiar dacă absența de la etapa de la Cottbus îi diminuează șansele de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, Gabriel Burtanete va concura la Campionatele Europene de la Rimini la toate cele 6 aparate. Acesta ar putea deveni primul gimnast de la individual compus care obține biletele pentru Olimpiadă fără a fi calificat direct.

Președintele FRG, Carmencita Constantin, a declarat că se va face o evaluare a numărului total de sportivi români calificați la gimnastică artistică masculină după Campionatele Europene de la Rimini din aprilie. Astfel, Gabi Burtanete își menține șansele de a reprezenta România la nivel internațional, cu perspective pentru viitoarele competiții.

Sursa: Federația Română de Gimnastică.

Gabriel Burtanete nu va participa la etapa de cupă mondială de la Cottbus (22-25 februarie). Decizia a fost luată de Gabi împreună cu colectivul tehnic şi cel medical, luând în considerare recuperarea gimnastului pe termen lung. Accidentat în septembrie 2023 la RomGym Trophy, entorsă de gradul III, fără indicaţie chirurgicală, el acuză încă dureri la gleznă. “Am fost ajutat cu tot ce s-a putut din punct de vedere medical şi al recuperării” a declarat Gabi. ”El în acest momen…t face ambele sărituri, dar încă nu poate concura la un nivel înalt, iar riscurile ar fi prea mari. Investigaţiile medicale au fost analizate atât de doctorul nostru, Mihai Râşcu, cât şi de alţi trei medici specialişti din Franţa, Germania, Italia. Decizia a fost clară, că nu este necesară intervenţia chirurgicală. Este nevoie de recuperare şi răbdare pentru o revenire durabilă pe termen lung. Acum Gabi merge la clinica SwissMed, fiind în grija unei echipe complexe de osteopat, kinetoterapeut, fizioterapeut.” – Marius Berbecar- antrenor coordonator lot olimpic. Gabi Burtanete şi-a diminuat şansele de calificare pe criteriul punctelor cumulate la cupa mondială (după Cottbus mai sunt două etape, la Baku şi Doha), dar va concura la Campionatele Europene de la Rimini,la toate cele 6 aparate. Va obţine biletele pentru Paris primul gimnast de la individual compus care nu este calificat la Jocurile Olimpice. “Se va trage linie după Campionatele Europene de la Rimini din aprilie. Atunci vom şti numărul total al sportivilor români calificaţi de la gimnastică artistică masculină. “- Carmencita Constantin- preşedinte FRG.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Federația Română de Gimnastică
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

A trântit la pământ, cu portiera mașinii, un motociclist aflat în trafic! – incomod-media.ro

Investiții majore în infrastructura orașului Răcari

Primarul Marius Caravețeanu din Răcari este la lucru, iar nu pentru că se apropie campania electorală. Administrația locală și...

Read More...

Mănăstirea Căldărușani – un important lăcaș de cult din secolul al XVIII-lea, situat în comuna Căldărușani.

Mănăstirea Căldărușani este un loc sacru și plin de istorie, situat în comuna Căldărușani, la doar câțiva kilometri de...

Read More...
Photo of two men in blue lab jackets working on a copper colored box with wires

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru misiunea Artemis III din 2026

NASA va construi un detector de cutremure lunare pentru astronauți să-l desfășoare pe Lună în 2026, în cadrul misiunii...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro