Curs practic de inițiere în astronomie (ediția a 55-a)

BY: stiridinromania.ro In Magazin, STIRILE ZILEI
Curs practic de inițiere în astronomie (ediția a 55-a)

Astroclubul București și Universitatea din București se alătură în organizarea unui curs practic de inițiere în astronomie. Acesta este un curs cu o tradiție de peste 55 de ani și se va desfășura în perioada 25 octombrie 2023 – 7 februarie 2024. Înscrierile se pot face până pe data de 16 octombrie.

Structura cursului va fi divizată în două module. Modulul 1 va avea loc în perioada 25 octombrie – 6 decembrie, iar modulul 2 va fi desfășurat în perioada 13 decembrie 2023 – 7 februarie 2024. Fiecare modul va avea șapte ședințe, care vor avea loc în fiecare miercuri seara, începând cu ora 19:30.

În cadrul Modulului 1, participanții vor fi introduși în astronomie, vor învăța despre instrumentele astronomice și vor avea o sesiune practică de observații vizuale cu ochiul liber, prin binoclu și telescop. De asemenea, vor putea participa la sesiuni de observații astronomice live și vor afla mai multe despre misiunile spațiale și softurile utile în astronomia de amatori.

Modulul 2 se va concentra pe introducerea în astrofotografie, fotometrie și spectroscopie. Participanții vor avea ocazia să participe la sesiuni de observații astronomice live și vor putea lucra la proiecte observaționale pentru amatori. De asemenea, se va discuta despre colaborarea dintre profesioniști și amatori în cadrul Citizen Science.

Cursurile vor avea loc în campusul Facultății de Drept din București. Participanții pot opta pentru achiziționarea unui singur modul sau a ambelor module. Prețul pentru fiecare modul este de 200 lei, iar dacă se achiziționează ambele module până pe data de 16 octombrie, prețul este de 350 lei. Pentru elevi și studenți, prețul este de 100 lei pe modul. Studenții Universității din București pot participa gratuit la curs, dar trebuie să se înscrie până pe data de 16 octombrie și să prezinte o legitimație de student la prima ședință.

Plata se poate face prin transfer bancar în contul Astroclubului, iar după efectuarea plății, trebuie trimis un e-mail la adresele specificate, atașând dovada plății și specificând pentru ce a fost efectuată plata. Informațiile necesare includ numele complet, o adresă de e-mail pentru contact și un număr de telefon.

Astroclubul București a pus la dispoziție adresa de e-mail [email protected] pentru orice detalii suplimentare. Cei interesați pot lua legătura cu organizatorii pentru a obține mai multe informații.

Informatia a fost publicata pentru prima data de www.astroclubul.ro

Sursa si foto: Click aici
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro