Cum s-a transformat premierul din Kosovo într-un dușman aprig al Americii – POLITICO.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Cum a devenit prim-ministrul Kosovo inamicul fierbinte al Americii – POLITICO

Cum a devenit Prim-ministrul Kosovo o frenemie înflăcărată a Americii

Pe scena internațională, Hashim Thaçi a fost mult timp văzut ca un aliat de încredere al Statelor Unite. Ca lider al mișcării de eliberare națională din Kosovo și apoi ca prim-ministru și președinte, Thaçi a făcut lobby pentru independența Kosovo și a sprijinit interesele americane în regiune.

Dar, în ultimii ani, relația sa cu Washingtonul s-a deteriorat. Acuzațiile de corupție și legăturile sale cu crimele de război au crescut, iar Statele Unite au trecut de la a-l susține la a-l privi cu suspiciune.

În ciuda acestor probleme, Thaçi a continuat să-și construiască o relație cu administrația Trump. El a fost unul dintre primii lideri străini care l-au felicitat pe Trump după alegerea sa și l-a întâlnit personal în timpul vizitei sale la Casa Albă în 2018.

Dar, pe măsură ce investigațiile împotriva sa au continuat, Thaçi a început să se teamă că administrația Trump ar putea să-l abandoneze. În schimb, el a început să se întoarcă spre alte puteri străine, inclusiv Rusia și China, în căutarea de sprijin.

Această schimbare de direcție a adus mai multe critici din partea SUA. Un oficial american a spus că Thaçi “a pierdut încrederea noastră” și că “nu este în interesul nostru să avem o relație cu el”.

În timp ce Thaçi continuă să joace un joc complicat între puterile străine și Statele Unite, este clar că relația sa cu Washingtonul nu va fi la fel de solidă ca în trecut. Iar pentru Kosovo, aceasta ar putea însemna o pierdere importantă de sprijin internațional.

Sursa si foto: politico.eu

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Cocaine cartel collapses after final arrests in Spain

Dismantlarea cartelului de cocaina: operatiunea completa

Operațiunea coordonată la nivel internațional a vizat rețeaua criminală care coordona traficul de cocaină în cantități mari din Colombia,...

Read More...
VIDEO OPC a pus lacătul pe încă un restaurant din Complexul Studențesc, în urma unui control! Inspectorii au găsit mizerie și produse alterate

Nereguli grave descoperite la fast-food-ul Roy din Timișoara

Un fast-food din Complexul Studențesc din Timișoara, Roy, a fost închis de către inspectorii de la Protecția Consumatorilor, după...

Read More...
Noul BMW M2

Performanta si eleganta: Noul BMW M2

Noul BMW M2 a fost lansat recent, aducând cu el o mulțime de inovații și upgrade-uri care îl fac...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro