Creșterea costului vieții și suplimentarea tichetelor gratuite de masă în Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Mai săraci! Cererile pentru tichetele de masă la Lugoj, în creștere – Redeșteptarea

Creșterea costului zilnic al vieții și consecințele acestuia afectează din ce în ce mai mulți locuitori ai municipiului Lugoj. Situația se agravează datorită scumpirilor nesfârșite la facturile de întreținere, alimente sau combustibil, precum și inflației ridicate și problemelor economice permanente. Toate acestea exercise dificultăți pentru multe familii în a-și asigura un trai decent în fiecare zi.

Chiar dacă Lugojul dispune de o anumită capacitate de producție, care creează numeroase locuri de muncă, tot mai mulți oameni au nevoie de sprijinul municipalității pentru a supraviețui economic. Conform datelor înregistrate în evidențele Direcției de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei Lugoj, numărul persoanelor care beneficiază de o masă caldă gratuită în fiecare zi a crescut față de anul trecut.

În prezent, precis 38 de persoane se află în categoria beneficiarilor de tichete gratuite de masă din partea primăriei, iar autoritățile sunt pregătite să suplimenteze fondurile, dacă vor primi cereri suplimentare. Până la 50 de persoane din Lugoj ar putea beneficia în acest mod de sprijinul primăriei.

Un tichet de masă acordat de către municipalitate valorează 27 de lei și permite beneficiarilor să comande un meniu dintr-o listă a șapte unități de alimentație înscrise în program. Astfel, oamenii cu resurse financiare limitate au posibilitatea de a se hrăni adecvat și de a-și îndeplini nevoile primare în fiecare zi.

Cea mai optimistă perspectivă pe care o oferă aceste tichete gratuite de masă este că ele pot oferi un sprijin suplimentar implicării social-economice a beneficiarilor. Acest sprijin ar putea simplifica gestionarea resurselor financiare existente și promova un mod de viață sănătos în rândul beneficiarilor tichetelor.

Cu toate acestea, este important să subliniem că tichetele gratuite de masă nu sunt o soluție pe termen lung. Ele pot fi considerate doar o măsură de asistență temporară pentru cei care se confruntă cu dificultăți financiare, dar care reprezintă o parte vitală a comunității și contribuie la dezvoltarea economiei locale.

În final, sperăm că primăria Lugoj va găsi alte modalități de sprijinire a cetățenilor vulnerabili și de diminuare a impactului creșterii costului zilnic al vieții. Este cu atât mai important să se creeze soluții viabile și să se dezvolte politici care să asigure acces sigur și universal la alimente și servicii de bază pentru toți rezidenții de la Lugoj, independenți de statutul lor socio-economic.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Creșterea costului zilnic al vieții, scumpirile nesfârșite la facturile de întreținere, a alimentelor sau a combustibilului, inflația ridicată și problemele economice permanente creează dificultăți multor familii în a-și asigura traiul cotidian.

Din păcate, acest tablou sumbru se vede tot mai mult și la Lugoj, chiar dacă municipiul de pe Timiș dispune de o anumită capacitate de producție, care asigură un număr important de locuri de muncă. Față de anul trecut numărul celor care au nevoie de sprijinul municipalității se află în creștere.

În prezent, în evidențele Direcției de Asistență Socială Comunitară din cadrul Primăriei Lugoj sunt înregistrate 38 de persoane care beneficiază de o masă caldă gratuită, zilnic.

“Sunt mai multe persoane beneficiare a tichetelor gratuite de masă, față de 2022, când au fost 28. Administrația locală este pregătită să suplimenteze fondurile, dacă vor fi solicitări suplimentare, până la 50 de persoane”, a transmis Primăria Lugoj.

Un tichet de masă valorează 27 de lei, beneficiarii putând să-și comande un meniu dintr-o listă de șapte unități de alimentație înscrise în program.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică

Construirea forței interioare: Exerciții cu propriul greutate pentru o musculatură puternică În ultimii ani, tot mai multe persoane au început...

Read More...

Comoara literară a Antichității: Biblioteca din Pergam

Biblioteca din Pergam: Comoara literara a Antichitatii Biblioteca din Pergam, situata in orasul antic Pergamum din Asia Mica, a reprezentat...

Read More...

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate

Explorând diversitatea vieții: Biomi unici și specii variate Când ne gândim la diversitatea vieții pe Terra, ne simțim adesea copleșiți...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro