COMUNICAT PROTEST AL PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA DUPA DISCURSUL ANTIROMANESC, IREDENTIST, INSULTATOR SI SECESIONIST AL U.D.M.R

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
sosoaca udmr tradare

Incredibil ce s-a putut intampla astazi, 28.11.2022, in cadrul sedinţei solemne a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Sedinta consacrată sărbătoririi Zilei Naţionale a României a fost marcată de scandal, după ce deputatul UDMR Csoma Botond a facut o afirmatie incredibila, de la tribună: „liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc”.

Senatoarea Diana Şoşoacă (presedintele partidului S.O.S.ROMANIA), care avea alături un steag tricolor, a catalogat declaraţia ca fiind „înaltă trădare” şi a cerut ieşirea din ţară a anti-românilor.

Ministrul Culturii, senatorul Lucian Romaşcanu, a afirmat ulterior, într-o postare pe Facebook, că Transilvania este istoric a românilor, chiar dacă este locuită şi de minorităţi.

In urma evenimentelor, Partidul S.O.S. ROMANIA a transmis urmatorul comunicat. Redam textul integral.

COMUNICAT PROTEST AL PARTIDULUI S.O.S. ROMÂNIA FATA DE DISCURUL ANTIROMANESC, IREDENTIST, INSULTATOR SI SECESIONIST AL U.D.M.R CU OCAZIA SEDINTEI SOLEMNE A CAMERELOR REUNITE ALE PARLAMENTULUI PENTRU ANIVERSAREA ZILEI NATIONALE A ROMANIEI TINUTA LA DATA DE 28.11.2022

Partidul S.OS. ROMÂNIA isi exprima profunda indignare si dezaprobare fata de discursul reprezentantului U.D.M.R.din Camera Deputatilor care a adus o grava ofensa Zilei Unitatii Românilor – 1 Decembrie, Ziua formarii României Mari, prin afirmatiile iredentiste si antiromânesti care au jignit o natiune intreaga si au fost de natura a aduce atingere integritaii teritoriale si suveranitatii Romaniei si a poporului roman.

Solicitam ca U.D.M.R. sa ia pozitie faa de aceasta atitudine inacceptabila a reprezentantului lor si sa isi ceara scuze publice fata de poporul roman care i-a acceptat cu dragoste frateasca, precum si fata de România, Tara-Mama care le-a oferit inclusiv posibilitatea accederii in Parlamentul României, precum le-a respectat toate drepturile aferente minoritatilor, si chiar mai mult decat atat, implicându-i in procesul de guvernare continuu dupa momentul 1989.

In cazul in care U.D.M.R. nu intelege sa isi revizuiasca atitudinea si sa isi retraga, cu scuzele de rigoare, discursul antiromânese mentionat, solicitam scoaterea acestuia de la guvernare, precum si scoaterea acestuia in afara legii, pentru infractiunea de inalta Tradare, ca urmare a neumaratelor derapaje de la ordinea de drept si constitutionala a României, culminand cu discursul insultator mentionat.

28.11.2022
PRESEDINTE DIANA IOVANOVICI-SOSOACA




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

This 2024 Earth Day poster is an ocean themed vertical 15x30 illustration created from NASA satellite cloud imagery overlaid on ocean data. The white cloud imagery wraps around shapes, defining three whales and a school of fish. Swirly cloud patterns, called Von Kármán Vortices, create the feeling of movement in the composition. The focal point is a cyclone in the upper third of the poster. At the center flies the recently launched PACE satellite. The ocean imagery – composed of blues, aquas, and greens – is filled with subtle color changes and undulating patterns created by churning sediment, organic matter and phytoplankton.

Impactul oceanelor asupra climei și a vremii

În cadrul celebrării Zilei Pământului din 2024, NASA a lansat un poster cu imagini reale obținute de la misiunile...

Read More...

Cazanele Dunării – unul dintre cele mai frumoase și spectaculoase canioane din Europa, situat între România și Serbia.

Cazanele Dunării - un paradis natural spectaculos Dintre numeroasele locuri de vizitat din România, Cazanele Dunării se disting cu siguranță...

Read More...

Furtuna de nisip în deșertul Sahara

Imaginea prezentată surprinde o scenă dintr-un parc de distracții, în care o familie se distrează împreună. Pe fundal se...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro