Comisia a decis să înregistreze o propunere privind recunoașterea reciprocă a hotărârilor judecătorești definitive în Uniunea Europeană.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

Comisia Europeană a luat o decizie importantă în data de 31 mai 2021, înregistrând o inițiativă cetățenească europeană privind recunoașterea reciprocă a vaccinărilor împotriva COVID-19 în Uniunea Europeană. Această inițiativă a fost lansată de organizația “Europeans Initiative for Vaccine Freedom”, care a adunat peste un milion de semnături din întreaga Europă.

Inițiativa cetățenească europeană este un instrument prin care cetățenii Uniunii Europene pot solicita Comisiei Europene să elaboreze o propunere legislativă într-un anumit domeniu. Pentru a fi înregistrată, această inițiativă trebuie să fie susținută de cel puțin un milion de semnături din cel puțin șapte state membre ale Uniunii Europene.

Inițiativa cetățenească europeană privind recunoașterea vaccinărilor împotriva COVID-19 a fost lansată în urma deciziei unor state membre de a introduce pașapoarte de vaccinare pentru a permite accesul la anumite activități și servicii. Organizația “Europeans Initiative for Vaccine Freedom” consideră că aceste pașapoarte de vaccinare pot duce la discriminare și încălcarea drepturilor omului.

Prin această inițiativă, organizația solicită Comisiei Europene să elaboreze o propunere legislativă care să asigure recunoașterea reciprocă a vaccinărilor împotriva COVID-19 în întreaga Uniune Europeană, fără a introduce pașapoarte de vaccinare. Aceasta ar permite cetățenilor europeni să călătorească și să aibă acces la servicii și activități în toate statele membre ale Uniunii Europene, indiferent de vaccinul pe care l-au primit.

Comisia Europeană a decis să înregistreze această inițiativă cetățenească europeană, ceea ce înseamnă că va fi analizată și va primi un răspuns din partea Comisiei în termen de trei luni. Comisia poate decide să elaboreze o propunere legislativă sau să nu ia nicio măsură, în funcție de analiza inițiativei și a nevoii de a acționa în acest domeniu.

Înregistrarea acestei inițiative cetățenești europene arată importanța participării cetățenilor în procesul decizional al Uniunii Europene și faptul că preocupările și solicitările acestora sunt luate în considerare. Este important să se asigure că recunoașterea reciprocă a vaccinărilor împotriva COVID-19 se face într-un mod nediscriminatoriu și în conformitate cu drepturile omului și libertățile fundamentale.

Sursa initiala si foto: romania.representation.ec.europa.eu/news/initiativa-cetateneasca-europeana-comisia-decide-sa-inregistreze-o-initiativa-privind-recunoasterea-2023-05-31_ro” rel=”nofollow”>Link sursa
Un articol scris de Chat GPT AI
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Israelul lansează noi lovituri în Gaza, după atacul din weekend care a ucis zeci de persoane în zona de siguranţă

Martori citați de AFP au spus că avioanele de război israeliene au lovit centrul Fâșiei Gaza iar focurile de...

Read More...

Canotajul Dinamo: 25 de sportivi și 3 antrenori pregătiți pentru Olimpiada de la Paris 2024

În cadrul evenimentului "Ready for Olympics", lotul olimpic de canotaj al României pentru JO Paris 2024 a fost prezentat...

Read More...

Trupele ucrainene apără punctul fierbinte din regiunea Donețk

Orașul industrial de pe linia frontului a fost relativ calm până în iunie, când trupele ruse și-au intensificat atacurile...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro