Colectarea deșeurilor în perioada sărbătorilor de iarnă

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Programul RETIM de Rusalii

Colectarea deșeurilor în perioada sărbătorilor de iarnă va avea loc conform programului normal, fără modificări în program, conform informațiilor furnizate de RETIM. Astfel, echipajele RETIM vor colecta deșeurile municipale în zilele de 25-26 decembrie 2023 și în 1-2 ianuarie 2024, respectând programul stabilit pentru fiecare fracție în parte.

Birourile de Relații cu Clienții și casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi închise în zilele de 25-26 decembrie 2023 și în perioada 1-7 ianuarie 2024, întrucât se va face o schimbare de sistem informatic. Programul normal se va relua începând cu data de 8 ianuarie 2024.

În aceeași perioadă, centrele de colectare a deșeurilor voluminoase, vegetale, din construcții, din polistiren și carton din Timișoara vor fi închise în zilele de 25-26 decembrie 2023 și 1-2 ianuarie 2024. Aceste centre își vor relua programul normal începând cu data de 3 ianuarie 2024.

RETIM reamintește că regulile de colectare separată a deșeurilor rămân în vigoare și pe perioada sărbătorilor. Astfel, deșeurile reciclabile trebuie să fie depozitate în recipienții prevăzuți în contract, respectiv pubele sau saci. Aceștia trebuie să fie golite, clătite, pliate, turtite sau strivite. Sacii galbeni pentru colectare trebuie să fie legați, iar pubelele trebuie să fie închise pentru a preveni umezirea conținutului în caz de ploaie sau ninsoare. Deșeurile reziduale pot îngheța în pubelele din cauza umidității ridicate, de aceea se recomandă utilizatorilor să le țină în locuri adăpostite și să le scoată la limita de proprietate conform programului obișnuit.

Pentru plata facturilor RETIM, compania recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago. Astfel, clienții pot beneficia de o modalitate rapidă și comodă de a plăti facturile.

Pentru orice întrebări sau sesizări legate de colectarea deșeurilor, RETIM poate fi contactată prin Call Center la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00–19:00 sau prin email la contractare@retim.ro.

RETIM Ecologic Service S.A. este o companie cu o experiență și dotare tehnică semnificativă în domeniul salubrizării și gestionării deșeurilor în județul Timiș. Compania face parte din RER Ecologic Group și a fost înființată în anul 1994 de concernul german RWE. Grupul RER mai deține și alte companii în domeniul salubrității și reciclării și are aproximativ 3.000 de angajați.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

  • De sărbători, colectarea deșeurilor se va face conform graficelor, fără modificări în program, iar cetățenii sunt rugați să scoată la limita de proprietate recipientele de colectare
  • Regulile de colectare separată a deșeurilor și programul de colectare pentru localitățile din Timiș sunt disponibile pe site
  • Pentru plata facturilor RETIM se recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul ro sau a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

Colectarea deșeurilor

RETIM informează toți clienţii, persoane fizice și juridice că în perioada sărbătorilor de iarnă, colectarea deșeurilor se va realiza conform programului normal. Astfel, atât în zilele de 25-26 decembrie 2023, cât și în 1-2 ianuarie 2024, echipajele RETIM care colectează deșeurile municipale vor fi în teren, conform programelor de colectare stabilite pentru fiecare fracție în parte.

Birouri de relații clienți și casierii

Birourile de Relații cu Clienții – Contractare și casieriile din Timișoara și Lugoj vor fi închise în zilele de 25-26 decembrie 2023 și în perioada 1-7 ianuarie 2024, când se va face o schimbare de sistem informatic. Programul normal se va relua începând de luni, 8 ianuarie 2024.

Centre de colectare a deșeurilor voluminoase

Cele 4 centre de colectare a deșeurilor voluminoase, vegetale, din construcții, din polistiren și carton din Timișoara vor fi închise în zilele de 25-26 decembrie 2023 și 1-2 ianuarie 2024.

Începând cu 3 ianuarie 2024 centrele revin la programul normal.

Regulile de colectare rămân în vigoare

Și pe perioada sărbătorilor RETIM reamintește că regulile de colectare separată a deșeurilor sunt:

Deșeuri reciclabile trebuie să fie depozitate în recipienții prevăzuți în contract: pubele sau saci, golite, clătite, pliate, turtite sau strivite. Sacii galbeni pentru colectare trebuie să fie legați, pubelele să fie închise, pentru a preveni umezirea conținutului în caz de ploaie sau ninsoare.

Deșeurile reziduale pot îngheța în pubelele din cauza umidității ridicate, dacă sunt depozitate la exterior. RETIM recomandă utilizatorilor să țină recipientele în locuri adăpostite și să le scoată la limita de proprietate pentru colectare, conform programului obișnuit.

Regulile complete de colectare separată a deșeurilor și programul de colectare pentru localitățile din județul Timiș sunt disponibile pe site-ul retim.ro

Plata facturilor RETIM online

Compania reamintește tuturor clienților săi, persoane fizice sau juridice, că își pot activa factura electronică în mai puțin de un minut, pe site-ul retim.ro, în secțiunea „efactura”, reducând impactul asupra mediului, prin reducerea consumul de hârtie și a resurselor pentru transport și distribuție.

Pentru plata facturilor RETIM recomandă utilizarea cu precădere a instrumentelor de plată electronice disponibile pe site-ul retim.ro, a sistemelor de plată rapidă PayPoint, Un-Doi, Self-Pay sau a aplicației mobile Pago.

Contact

Pentru orice întrebări sau sesizări legate de colectarea deșeurilor, RETIM poate fi contactată prin Call Center la numărul de telefon +40 374 885 692, de luni până vineri, între orele 07:00–19:00 sau prin email la contractare@retim.ro.

 

Despre RETIM

Înființată în 1997, RETIM Ecologic Service S.A. are o experiență și dotare tehnică semnificativă pentru a presta servicii de salubrizare eficiente, respectând un sistem de management integrat a gestionării deșeurilor la standardele europene în județul Timiș​​​​.

RETIM face parte din RER Ecologic Group. Compania a fost înființată în anul 1994 de concernul german RWE, ce desfășoară activități în domeniul salubrității, recuperării ecologice și reciclării. Grupul RER mai deține și companiile: REBU, RERVEST, RER Sud, RER Brăila, RER Servicii și RER DATA, iar în present are aproximativ 3.000 de angajați.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro