CJSU Braila înmulțește din… pix locurile pentru refugiatii ucraineni

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
refugiatii ucrainieni braila

La 14 martie 2022 CJSU Braila a adoptat Hotararea nr. 74 privind aprobarea spatiilor temporare de cazare pentru cetateni straini sau apatrizi aflati in situatii deosebite (refugiatii ucrainieni), proveniti din zona conflictului armat din Ucraina.

Aceasta hotarare s-a adoptat, dupa cum mentioneaza sursa citata, in urma analizei propunerilor identificate la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Braila, pentru asigurarea de sprijin si asistenta umanitara pentru cetatenii straini sau apatrizi aflati in situatii deosebite proveniti din zona conflictului armat din Ucraina.

Astfel Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila a hotarat aprobarea listei spatiilor temporare de cazare puse la dispozitie cu titlu gratuit, incepand cu 14.03.2022.

In aceasta lista, dupa putem vedea mai jos, la comuna Sutesti din Jud. Braila, sunt alocate 36 de locuri de cazare.

Link-ul catre hotarare il gasiti aici: Hotarare nr.74 din 14 martie 2022

Interesant este ca si la primaria comunei Sutesti exista procesul verbal pv_martie2022 din 03.03.2022, in care se mentioneaza la punctul doi al ordinii de zi: Proiect de hotarare pentru aprobarea rectificarii bugetului local de venituri si cheltuieli pentru anul 2022.

In acest proiect de Hotarare aflam ca suma alocata pentru dotarea cu cele necesare pentru refugiati este de 150.000 de lei “Pentru un numar de 30 de locuri la etajul dispensarului uman din comuna.”

Atentie, 30 de locuri pentru refugiatii ucrainieni, nu 36! Sa fie aici o greseala de tipar?

Si mai interesant este ca Primaria Sutesti sustine ca nu s-a emis HCL sau PV in acest sens (HCL sau PV prin care au aprobat numarul de locuri de cazare in Dispensarul Uman Sutesti, str. Ramnicu Sarat nr.2, conform Hotarare nr. 74 din 14 martie 2022), desi documentul este chiar pe site-ul primariei.

Raspunsul oficial al primariei Sutesti Braila




Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

VIDEO: Primele imagini cu noul terminal de la Aeroportul Timişoara! Duminică dimineaţă va decola prima cursă Schengen

Romania intra in Schengen: Terminalul Plecari Externe, o investitie de succes

România se pregătește să intre în spațiul Schengen, deschizându-și porțile către libertatea de circulație în interiorul Uniunii Europene, dar...

Read More...

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat Platforma Națională de Pregătire a Populației pentru Situații de Urgență

Departamentul pentru Situații de Urgență a lansat la finalul lunii februarie noul FiiPregatit.ro, Platforma Națională de Pregătire a Populației...

Read More...
Several future aircraft concepts flying over a mid-sized city with a handful of skyscrapers.

Oportunitati de colaborare cu NASA pentru inovatii aeronautice

NASA a publicat mai multe oportunități de colaborare cu inovatorii aeronautici și de a contribui la cercetările lor pentru...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro