Caravana #EUpeDrum a ajuns la Galați

BY: stiridinromania.ro In Actualitate

romania.representation.ec.europa.eu/sites/default/files/2023-07/EUpedrum%20FBnewsfeed%20940×788%20%281%29.png” />

Șefa Reprezentanței a avut întrevederi cu Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea și cu reprezentanții Centrului EUROPE DIRECT Galați. Agenda discuțiilor a inclus o serie de teme de actualitate, printre care stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fonduri de coeziune și Planul Teritorial pentru Tranziția Justă, dar și impactul investițiilor asupra calității vieții gălățenilor și a dezvoltării durabile a județului Galați.

Programul caravanei a cuprins și vizitarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați” implementat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene în localitatea Valea Mărului.

În urma vizitei, Șefa Reprezentanței a declarat: „În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut la Galați, am putut evalua modul în care temele europene se regăsesc la nivel local. Îmi exprim aprecierea pentru sprijinul oferit către gălățeni și către autoritățile locale pentru refugiații din Ucraina și gestionarea Coridoarelor Solidarității. Ca stat membru al Uniunii Europene, România beneficiază de finanțări importante și mă bucur să văd cum Galațiul se dezvoltă cu ajutorul acestui sprijin”.

Context

În județul Galați, 144 de proiecte, în valoare totală de peste 933 de milioane de lei, au fost implementate cu fonduri europene. Investițiile au vizat domenii importante, ca de exemplu de sănătate, educație, infrastructură rutieră și protecție mediului. În prezent, se află în derulare alte 182 de contracte de finanțare prin programe europene, în valoare totală de peste 3,9 miliarde de lei.

Investiția realizată cu fonduri europene în localitatea Valea Mărului include un depozit și o stație de sortare a deșeurilor, fiind cel mai performant sistem de management al deșeurilor din România. Proiectul, cu un buget total de 481.894.052 lei, a fost cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020 și a contribuit atât la creșterea calității vieții gălățenilor, cât și la dezvoltarea calității mediului din județul Galați.

Vizita de la Galați a fost organizată cu sprijinul EUROPE DIRECT Galați, unul dintre cele mai active centre de informare din cadrul rețelei gestionate de către Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Seria de dialoguri și vizite #EUpeDrum propune să treacă prin toate cele 24 de orașe din România în care există centre de informare EUROPE DIRECT, pentru a se alătura dezbaterilor locale cu privire la activitățile Uniunea Europeană desfășurată în slujba cetățenilor.

Sursa initiala si foto: romania.representation.ec.europa.eu/news/caravana-eupedrum-ajuns-la-galati-2023-07-05_ro” rel=”nofollow”>Link sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Finala mică a voleiului masculin: Dinamo București vs Rapid București, meciul 2 din serie

Astăzi, echipa de volei masculin a clubului Dinamo București se pregătește pentru meciul 2 din finala mică împotriva echipei...

Read More...

Campionii la Șah Rapid în 2024

Evenimentul de Șah Rapid din 2024 a adus în prim plan micii campioni ai acestei competiții. Printre aceștia se...

Read More...

Victorie în primul derby al finalei mici

Echipa masculină de baschet a Rapidului a obținut o victorie importantă în primul derby al finalei mici a campionatului...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro