Avertizare despre gripa: Situația actuală din România

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Profesor de sport din Ploiești a întreținut relații sexuale cu o fată de 14 ani – incomod-media.ro

Specialiștii avertizează că gripa face ravagii, iar situația devine tot mai îngrijorătoare pe măsură ce numărul de cazuri și decese cauzate de virusul gripal crește. În județul Prahova, o fetiță în vârstă de doar 4 ani a pierdut lupta cu boala, fiind transportată de urgență la Spitalul din Ploiești în stare gravă. Medicii au făcut tot posibilul pentru a o salva, dar, din păcate, eforturile lor au fost în zadar.

Potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna 2-8 ianuarie 2024, au fost înregistrate 15 decese cauzate de gripă. Aceste cifre alarmante vin în contextul în care în prima săptămână a anului au fost raportate 4.629 de cazuri de gripă în întreaga țară. Bucureștiul se află în fruntea listei, cu 1.343 de cazuri, urmat de Brașov, Iași, Cluj, Sibiu, Prahova și Dâmbovița.

În această perioadă, medicii se confruntă nu doar cu gripa obișnuită, ci și cu incertitudinea generată de amestecul de viruși, care poate să includă și COVID-19. De aceea, autoritățile sanitare recomandă populației să fie extrem de precauți și să respecte cu strictețe măsurile de igienă și distanțare socială pentru a preveni răspândirea bolilor infecto-contagioase.

În fața acestei situații critice, este vital ca cetățenii să fie conștienți de gravitatea situației și să acorde o atenție deosebită simptomelor gripale. De asemenea, vaccinarea împotriva gripei este recomandată, mai ales în contextul actual, când sistemul medical se confruntă cu o presiune tot mai mare din cauza numărului crescut de cazuri. Este important să ne protejăm sănătatea și să fim solidari în aceste momente dificile.

Sursa: incomod-media.ro

Medicii ne avertizează că gripa își fac de cap. Există o amestecătură nedefinită de viruși, încât nu ști dacă este vorba de banalele răceli pe care le cunoștem și cu care s-a confruntat toată lumea sau mai este implicat și COVID.

În județul Prahova, o fetiță de numai 4 ani a decedat în urma complicațiilor generate de virusul gripal. Micuța a fost transportată de urgență la Spitalul din Ploiești în convulsii și cu o temperatură de 41 grade. Din nefericire, când a ajuns la unitatea medicală a intrat în stop cardio-respirator. Medicii au depus toate eforturile pentru a o readuce la viață, dar a fost în zadar.

Din raportul dat publicității de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna 2-8 ianuarie 2024, au fost înregistrate 15 decese cauzate de gripă. Institutul Național de Sănătate Publică a mai anunțat că, în prima săptămână a anului, au fost raportate 4.629 cazuri de gripă. Cele mai multe au fost depistate în București – 1.343 de cazuri, Brașov – 378, Iași – 269, Cluj – 249, Sibiu – 242, Prahova – 236 și Dâmbovița – 211.

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro