Arestarea preventivă a opt persoane, inclusiv un fost polițist, într-un dosar de trafic de droguri

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
IMPACTPRESS

Opt persoane, printre care și un fost polițist, au fost arestate preventiv de către Tribunalul Brașov într-un dosar de trafic de droguri. Decizia instanței a fost luată pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 septembrie și până în data de 7 octombrie. Această măsură poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Potrivit unui comunicat de presă emis de DIICOT Brașov, cei opt inculpați sunt acuzați de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ancheta procurorilor a scos la iveală faptul că aceștia ar fi comercializat și intermediat comercializarea de droguri în perioada decembrie 2022 – august 2023. Substanțele comercializate includeau canabis, ketamină, amfetamină și MDMA, iar prețurile erau cuprinse între 200 și 600 de lei. De asemenea, inculpații au utilizat și o aplicație de tip chat pentru a facilita tranzacțiile, metoda “dead drop”, în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat celor interesați de achiziționarea și vânzarea de droguri.

Într-o altă cauză, aceeași grupare ar fi comercializat cocaină în perioada menționată, cu prețuri cuprinse între 900 și 2.000 de lei.

Un aspect deosebit de grav este faptul că unul dintre inculpați avea calitatea de polițist la momentul săvârșirii faptelor. Ancheta a beneficiat de sprijinul constant al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în Brașov, au fost găsite și ridicate 25 grame de cocaină, o cantitate de MDMA, suma de 12.400 lei, cântare de precizie și alte mijloace de probă.

Această acțiune a autorităților judiciare demonstrează că traficul de droguri reprezintă o problemă gravă în România și necesită o abordare fermă pentru combaterea acestui fenomen. Este îngrijorător faptul că un fost polițist se află printre inculpați, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la integritatea și profesionalismul forțelor de ordine.

Este important ca autoritățile să continue să acționeze în mod consecvent și să își intensifice eforturile pentru a combate traficul de droguri în toate formele sale. De asemenea, este necesară o coordonare eficientă între diferitele instituții implicate, astfel încât aceste infracțiuni să fie identificate și pedepsite în mod corespunzător.

Sperăm că acest caz va servi drept un avertisment clar pentru cei implicați în traficul de droguri și că va contribui la descurajarea acestui fenomen periculos în societatea noastră.

Sursa: www.impactpress.ro
Foto: Impactpress.ro

Tribunalul Brasov a dispus arestarea preventiva a opt persoane inculpate intr-un dosar de trafic de droguri, printre cei arestati fiind si un fost politist.

“Instanta a dispus masura arestarii preventive a inculpatilor pentru 30 de zile incepand cu data de 8 septembrie pana in data de 7 octombrie. Cu drept de contestatie in 48 de ore de la pronuntare”, au transmis reprezentanti ai Tribunalului Brasov.

Cele opt persoane, printre care si un fost politist, au fost retinute joi pentru trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, complicitate la trafic de droguri de mare risc si efectuarea, fara de drept, de operatiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, a transmis, vineri, intr-un comunicat de presa, DIICOT Brasov.

Acuzatiile procurorilor:  Cele opt persoane sunt cercetate in doua cauze penale, ambele vizand comercializarea de droguri.

“Astfel, in prima cauza, s-a retinut ca, in perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpatii au comercializat in mod repetat si au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc si substante cu efecte psihoactive (canabis, ketamina, amfetamina si MDMA), cu sume cuprinse intre 200 si 600 de lei, catre consumatori de pe raza judetului Brasov.

Din cercetarile efectuate a reiesit faptul ca inculpatii, pe langa modalitatea vanzarii directe, au utilizat si o aplicatie tip chat (metoda ‘dead drop’), in cadrul careia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau sa achizitioneze, respectiv sa comercializeze droguri de risc si de mare risc.

In cea de-a doua cauza instrumentata, s-a retinut faptul ca, in perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpatii au comercializat in mod repetat si au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaina), cu sume cuprinse intre 900 si 2.000 de lei, catre consumatori de pe raza judetului Brasov”, se arata in comunicatul DIICOT.

Un politist printre infractori Conform anchetatorilor, membrii gruparii ar fi racolat mai multi consumatori, “pentru a ingreuna descoperirea activitatii infractionale pe care o desfasurau”.

“Precizam ca, la data savarsirii faptelor, unul dintre inculpati detinea calitatea de politist. Investigatiile vizand activitatea infractionala a inculpatului au fost sprijinite constant de Inspectoratul Judetean de Politie Brasov”, au aratat procurorii de la DIICOT.

In cele doua cauze, in cursul zilei de joi, au fost puse in aplicare 29 mandate de perchezitie domiciliara in judetul Brasov, fiind identificate si ridicate 25 grame de cocaina, o cantitate de MDMA, suma de 12.400 lei, mai multe cantare de precizie si grindere, precum si alte mijloace de proba. (V.E.)Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

: The husband-and-wife duo of Terra Engineering, Valerie and Todd Mendenhall, receive the $1 million prize June 12, for winning the final phase of NASA’s Break the Ice Lunar Challenge at Alabama A&M’s Agribition Center in Huntsville. With the Terra Engineering team at the awards ceremony are from left, Daniel K. Wims, Alabama A&M University president; Joseph Pelfrey, NASA Marshall Space Flight center director; NASA’s Break the Ice Challenge Manager Naveen Vetcha, and Majed El-Dweik, Alabama A&M University’s vice president of Research & Economic Development.

Elevarea Generatiei Artemis

Două echipe din sudul Californiei se întorc acasă cu un total de 1,5 milioane dolari câștigați în urma competiției...

Read More...

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente

Somnul de calitate: secretul pierderii în greutate eficiente Somnul reprezintă un aspect vital al sănătății noastre, fiind esențial pentru refacerea...

Read More...

Calificarea lui David Popovici în finala probei de 100 metri liber la Campionatul European de la Belgrad

INOT. Campionatul European de la Belgrad a adus o veste excelentă pentru România, în persoana lui David Popovici. Tânărul...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro