Aniversarea a 43 de ani a Sălii Polivalente Rapid

BY: stiridinromania.ro In Stiri Sport

Sala Polivalentă Rapid împlinește vara aceasta 43 de ani. Construită în 1981, sala a fost dată în folosință în același an. Motivul principal pentru ridicarea sălii a fost găzduirea Jocurilor Mondiale Universitare în România, eveniment la care au participat aproape 3000 de sportivi din 86 de țări. Universiada a fost cea mai amplă competiție sportivă organizată de țara noastră la acea vreme.

Lucrările de construcție s-au încheiat la finele lunii mai, iar până la startul Universiadei, care s-a desfășurat în iulie, au avut loc diverse retușuri. Sala Polivalentă Rapid a avut o capacitate minimă de 1000 de locuri și a fost folosită pentru antrenamentele și meciurile importante din cadrul competițiilor sportive.

În timpul Universiadei din 1981, sala Rapid a găzduit meciuri de baschet și volei, fiind considerată cea mai modernă și spațioasă sală din București. Aici au avut loc meciuri importante precum cel dintre România și Spania în baschet feminin, care s-a încheiat cu scorul de 84-46.

Sala Rapid a fost unul dintre principalele centre sportive din Giulești în anii ’80, oferind un spațiu modern și potrivit pentru competițiile sportive de nivel înalt. Acestă sală a fost un simbol al sportului românesc și a fost locul unde s-au desfășurat evenimente memorabile pentru pasionații de sport.

Sursa: Club Sportiv Rapid București.

Știați că Sala Polivalentă Rapid împlinește vara aceasta 43 de ani? Sala Rapid a fost construită în 1981 și tot în acel an a fost dată în folosință. Dincolo de faptul că echipele de volei, handbal, baschet ale Rapidului nu aveau la dispoziție o sală proprie, modernă, de capacitate rezonabilă, impulsul pentru ridicarea sălii a fost dat și de faptul că în vara 1981 România a găzduit Jocurile Mondiale Universitare la care au luat parte aproape 3000 de sportivi din 86 de țări. Un…iversiada a fost, și este până în ziua de astăzi, cea mai amplă competiție sportivă organizată de țara noastră. În acest context a apărut Sala Polivalentă Rapid. „La acea vreme, pe amplasamentul sălii era un teren de fotbal, de pământ, pe care primăvara creșteau câteva fire de iarbă. Aici jucau, din când în cand, diverse echipe ale Ministerului Transporturilor și ale CFR-ului, care evoluau prin divizii inferioare, și se făceau antrenamente”, își amintește Costel Tudor, fost handbalist al Rapidului și locuitor al cartierului Giulești. În mare, lucrările s-au încheiat undeva la finele lunii mai dar până la startul Universiadei, care s-a consumat în iulie, au mai avut loc diverse retușuri. Sportul Popular, 28 mai 1981: “Deci peste cîteva zile fruntaşii baschetului românesc, şi în primul rînd selecţionatele masculină şi feminină care se pregătesc pentru Universiadă, vor folosi moderna sală. Aceasta măsoară 42 m în lungime şi tot atîţia în lăţime şi va avea tribune cu capacitatea minimă de 1000 de locuri. Tabela electronică de scor şi aparatura de la masa oficialilor sînt realizate de Institutul Politehnic. În zilele următoare se va face „rodarea“ lor”. În iunie, sala a găzduit întreceri din cadrul Daciadei, o competiție pusă pe picioare din ordinul lui Nicolae Ceaușescu, destinată sportului de masă. La Universiada 1981, nu au fost incluse în circuitul de jocuri sălile Floreasca și Polivalentă, actuala Ioan Kunst Ghermănescu. S-a jucat numai în sălile Construcția, Progresul, Politehnica și Rapid. Primele 3 aveau o capacitate foarte micaă practic doar câteva rânduri de gradene. Pentru că sala Rapid era cea mai nouă, mai modernă și mai spațioasă, aici au avut loc toate meciurile importante din turneele de volei și baschet. Pe 20 iulie, de la ora 9.00, sala Rapid a găzduit meciul de baschet feminin România v Spania, 84-46, care poate fi considerat meciul cu care, într-adevăr, a fost inaugurată sala. În aceeași zi, tot în Giulești, naționala masculină de baschet învingea Libia cu 118-39. În fotografie, stadionul Giulești în anii ’50. În spate se vede terenul de pământ pe care a fost construită Sala Rapid.


Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa.

Sursa si foto: Club Sportiv Rapid București
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

C7M3 crew

NASA selectează un nou echipaj pentru misiunea simulată spre Marte

NASA a selectat o nouă echipă de patru voluntari de cercetare pentru a participa la o misiune simulată către...

Read More...

O instanță din Rusia o condamnă pe jurnalista RFE/RL Alsu Kurmașeva la 6 ani și jumătate de închisoare

O instanță de judecată din Rusia a condamnat-o pe Alsu Kurmașeva, jurnalistă a RFE/RL și care deține dublă cetățenie...

Read More...
Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației din cadrul Universității Valahia – incomod-media.ro

Verificări ITM la societățile din industria metalurgică din Dâmbovița

Inspectorii ITM Dâmbovița au desfășurat controale la patru mari societăți comerciale din industria metalurgică din județ, descoperind un total...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro