Aniversarea a 33 de ani de la înființarea Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Aniversare! Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” la 33 de ani de la înființare

Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” din Lugoj a sărbătorit în data de 20 noiembrie 33 de ani de la înființare. Cu această ocazie, instituția de învățământ a organizat un program special pentru a marca această aniversare.

Activitățile au început la ora 9, când au fost depuse coroane la Monumentul de pe Câmpul Libertății, care comemorează zborul lui Aurel Vlaicu din anul 1912. Apoi, de la ora 11, în sala de sport a liceului au avut loc diferite manifestări artistice.

Directorul liceului, profesoara Silvia Gheleșian, a vorbit despre implicarea elevilor în proiecte europene Erasmus și despre importanța învățământului tehnic de calitate în formarea viitorilor profesioniști în diverse domenii.

La eveniment au luat cuvântul și foști directori, profesori și foști elevi ai liceului, iar prof. Mircea Halasz, primul director al Liceului Tehnologic “Aurel Vlaicu”, a vorbit despre evoluția și realizările instituției de învățământ de la înființare până în prezent.

În cadrul programului artistic, Ansamblul “Lugojana” a prezentat dansuri populare tradiționale, iar elevii liceului au pregătit un program artistic care a inclus recitări de poezii în grai bănățean, momente de dans modern și muzică, precum și o demonstrație de kick box.

Aniversarea liceului a fost o dublă sărbătoare, deoarece s-a marcat și împlinirea a 141 de ani de la nașterea lui Aurel Vlaicu. Aviatorul a rămas în memoria lugojenilor prin istoricul său zbor de pe Câmpia Libertății, în 1912, eveniment la care au asistat peste 6.000 de persoane. Aurel Vlaicu a avut relații de amiciție strânse cu lugojeni de seamă, precum viitorul prefect George Dobrin și directorul Băncii Albina, Dominic Rațiu.

Această aniversare a reprezentat o oportunitate de a evidenția importanța învățământului tehnic și de a aduce în prim-plan realizările liceului, precum și contribuția lui Aurel Vlaicu la dezvoltarea aviației românești.

Sursa si Foto: redesteptarea.ro

Ziua de luni, 20 noiembrie, a fost prilej de mare sărbătoare la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu” din Lugoj. Instituția de învățământ a celebrat 33 de ani de la înființare.

Programul zilei a cuprins o suită de activități, începând cu ora 9 când au fost depuse coroane la Monumentul de pe Câmpul Libertății închinat zborului lui Aurel Vlaicu din anul 1912. De la ora 11, în incinta sălii de sport a liceului elevii, au avut loc o serie de manifestări artistice. În deschidere, directorul unității de învățământ, prof. Silvia Gheleșian a vorbit celor prezenți despre numeroasele proiecte europene Erasmus la care au participat elevii școlii, dar și despre planurile de viitor ale liceului lugojean și importanța învățământului tehnic de calitate în formarea viitorilor profesioniști în diverse domenii atât de necesare pentru societate.

Au mai luat cuvântul foști directori, profesori, dar și foști elevi ai unității de învățământ, precum și prof. Mircea Halasz, primul director al Liceului Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, care le-a vorbit oaspeților despre drumul parcurs de instituția de învățământ lugojeană, de la înființare și până astăzi, aducând mulțumiri și omagii colectivului profesoral.

În deschidere, cei prezenți s-au bucurat de o suită de dansuri populare tradiționale, puse în scenă de Ansamblul ”Lugojana”, sub coordonarea maestrului coregraf Puiu Munteanu, iar mai apoi, coordonați de profesori, elevii de la ”Vlaicu” au pregătit un program artistic. Liceenii au recitat cu talent și emoție în glas poezii în grai bănățean, scrise de lugojeanul Sergiu Boian, au oferit momente deosebite de dans modern și momente muzicale, precum și o demonstrație de kick box a sportivilor de la clubul “Wodan”, antrenați de prof. Marcel Drăgan.

Aniversarea liceului lugojean a fost una dublă, elevi și profesori sărbătorind împreună și împlinirea a 141 de ani de la nașterea marelui aviator. Aurel Vlaicu a rămas în memoria lugojenilor prin istoricul său zbor de pe Câmpia Libertăţii, din 21 iulie 1912, zbor la care a asistat o impresionantă mulţime de peste 6.000 de persoane. Aviatorul a avut strânse relaţii de amiciţie cu lugojeni de vază, precum viitorul prefect George Dobrin ori Dominic Raţiu, directorul Băncii Albina.Acest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Armonia între carieră și viața personală: Cheia unei sănătăți generale echilibrate

Armonia între carieră și viața personală este un aspect esențial pentru menținerea unei sănătăți generale echilibrate. De-a lungul timpului,...

Read More...

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta

Guardienii Crucii: Povestea Cavalerilor de Malta este una dintre cele mai fascinante și importante povești din istoria medievală. Fondată...

Read More...

Inteligenta animala: Utilizarea uneltelor in comportamentul speciilor non-umane

Inteligența animală: Cum folosesc animalele unelte pentru a-și rezolva problemele de zi cu zi Dacă te-ai întrebat vreodată cât de...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro