Andrei Ujica, (Phoenix), declaratie socanta la adresa lui Simion. Acesta i-a interzis orice insusire a melodiei.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Nunta Simion Phoenix

Andrei Ujica, membru al trupei Phoenix, a luat foc cand a auzit ca George Simion a declarat la nunta sa campeneasca, cu tenta politica, ca imnul AUR ar contine versuri din melodia compusa de el si Șerban Foarță: Fie sa renasca numai cel cu har, parte din Pasarea Phoenix, albumul Cantofabule ,1975.

“Phoenix are imnul AUR – ‘fie să renască numai cel cu har’. Le mulțumesc că nu au cedat presiunilor care au existat ca să nu mai vină astăzi” a transmis la nunta sa George Simion. (dcnews.ro)

Andrei Ujica:

Aflu cu consternare că un anume George Simion a declarat astăzi la nunta sa că formația Phoenix ar fi compus „imnul AUR: Fie să renască… (…)

interzic orice însușire și folosire abuzivă fie și a unui singur vers de pe albumul CANTAFABULE de către orice fel de mișcare și de către orice partid politic, indiferent de formă, incluzând aici și ideea de imn sau slogan al unei grupări cu care nu aș avea afinități nici în cel mai absurd vis.”

În această toamnă, e programat un turneu aniversar pentru a celebra 60 de ani de la înființarea Phoenix, formatie care a marcat istoria rock-ului romanesc.

Ovidiu Lipan, fostul baterist de la Phoenix:

„Se preconiza un eveniment, un turneu cu cinci concerte în ţară, în formula de aur, un concert de adio cu noi, cu Kappl, cu mine, cu Baniciu.

Să vedem ce gânduri mai are Nicu Covaci… Noi am zis să creăm un mister, o aşteptare din partea publicului, dar dacă el cântă şi la nunţi şi la înmormântări, nu cred că mai are sens”, transmite libertatea.ro

Joseph Kappl, in schimb, se arata dezgustat de Nicu Covaci, care tocmai a cântat prohodul trupei Phoenix la nunta lui Simion, un eveniment cu tenta politica:

Remus Cernea, un politician și activist român împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală:

“Vă cer ca legendara trupă rock Phoenix să nu se asocieze cu un politician toxic, populist și extremist precum George Simion.
O astfel de asociere ar consterna milioanele de iubitorii ai muzicii Phoenix! Această trupă transmite nu doar muzică, ci și valori importante care țin de libertate și reprezintă un reper în istoria noastră”

https://www.youtube.com/shorts/sdCEER0Cu34

Pe 6 august, in postarea lui Ladislau Aur Czika se pot observa influentele Phoenix in cadrul evenimentelor AUR:

“Ce vor românii

Fie să renască Țara Românească

Astăzi ca și mâine, pururi și acum!”

Videoclipul in care este folosita muzica de la Phoenix poate fi urmarit aici: https://www.facebook.com/100062639656096/videos/628367368473033/

Citeste si VIDEO. Diana Sosoaca, dezvaluiri incendiare despre AUR, George Simion si Claudiu Tarziu
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Miniștrii de Externe din SUA și Rusia au discutat telefonic despre riscul unei „posibile escaladări”

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, și secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, au discutat telefonic, pe 12 iulie,...

Read More...

Deplasare a unui contingent de pompieri către Franța

Astăzi, 13 iulie, a pornit către Franța cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri pentru schimbarea efectivelor...

Read More...

Performanțe remarcabile la INOT Campionatul țărilor Central Europene

La Campionatul țărilor Central Europene de înot, sportivele de la Dinamo au avut rezultate remarcabile. Daria Silișteanu a fost...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro