Anamaria Gavrilă: Ex-ministrul Dîncu are obligația să ne spună ce neînțelegeri a avut cu președintele Iohannis

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
anamaria gavrila dancuDomnul Vasile Dâncu a demisionat din funcția de ministru al Apărării. Motivele plecării din funcție pe care le-a invocat fostul ministru au lăsat loc de interpretări și de întrebări la care nimeni nu ne oferă un răspuns. Ne întrebăm ce anume i-a cerut președintele, comandantul suprem al Armatei, și ministrul Apărării nu a fost de acord să facă? În privința căror decizii au existat neînțelegeri între domnii Dîncu și Iohannis? Este de datoria celor doi să ne ofere explicații, iar noi, românii, suntem obligați să le cerem.

Momentul demisiei domnului Dîncu, coincide cu prezența în România a renumitei Divizii 101 Aeropurtată a SUA al cărei General John Lucas ne spune că militarii sunt pregătiți de luptă și sunt gata să intre în conflict. Mai mult, militarii americani ne spun că sunt gata să treacă oricând granița în Ucraina. Cum adică? Cu ce misiune? Ce să caute soldați americani în Ucraina și de ce aceștia se pregătesc de luptă împreună cu soldații români?

Cum este posibil că niște soldați americani să vină pe pământ românesc și de aici, de pe pământ românesc să le arate mușchii rușilor. Nu, noi nu suntem de acord cu asta. Nu suntem de acord cu amenințările și cu presiunile de acest gen. Dacă soldații americani sunt gata să intre în luptă în Ucraina, să intre, direct de pe teritoriul lor, nu de pe teritoriul românesc. România și românii nu sunt la dispoziția SUA pentru atacuri.

România și românii nu amenință pe nimeni și nu folosește bully-ul la adresa altor țări. Asta nu e România. Nu e stilul nostru și vom spune NU războiului.

Nu putem remarca faptul că, demisia ministrului Apărării vine, după ce acesta a vorbit despre PACE și despre nevoia unor negocieri între părțile beligerante, respectiv Rusia, Ucraina și Marile Puteri. Sunt cuvinte pe care nu le-am auzit niciodată, dar absolut niciodată, din gura președintelui Iohannis, în cele aproape opt luni de conflict militar dintre ruși și ucraineni. Ceea ce ne face să credem că pacea nu este pe placul locatarului de la Cotroceni. O eventuală închidere a conflictului l-ar face inutil pe domnul Iohannis, despre care se spune că pretinde la o funcție în cadrul NATO.

România vrea PACE. Și protestele din Europa ne arată că europenii vor PACE.

Din ce în ce mai mult acest război pare că îndeplinește dorințele liderilor unor țări, în timp ce ucrainienii, românii și basarabenii suferă.

Liderii americani își avansează vânzarea de armament, liderii de la Kremlin își trec în nume propriu teritorii din Ucraina, liderii Europei nici nu s-au supărat că a explodat Nordstream-ul pentru că pot avansa Green Deal-ul. Asta, în timp ce ucrainienii mor apărându-și țara, românii sărăcesc din cauza prețurilor la energie și basarabenii stau în întuneric și în frig.

Domnule președinte Iohannis, am învățat că tăcerea dumneavoastră nu este niciodată de bun augur. După demisia ministrului Apărării și a prezenței Diviziei 101 Aeropurtată în România cu declarațiile lor inadecvate, tăcerea dumneavoastră devine o aroganță la adresa românilor și o ignorare a adevăratelor probleme ale acestora.

Suntem extrem de îngrijorați. Totul pare ca un deja vu. Seamănă cu experiența celor doi ani de dictatură sanitară când ați instituit starea de urgență peste noapte, după ce le-ați spus românilor că nu trebuie să le fie frică de o simplă răceală.

Ați închis spitalele, școlile, ați distrus afacerile românilor. Ați întreținut o atmosferă de teroare informațională, ați făcut reclamă pentru vaccinuri netestate a căror efecte adverse începem să le vedem, i-ați transformat pe români în cobai!

Avem toate motivele că vom repeta experiența celor doi ani de dictatură sanitară, când am fost puși în fața unor decizii, fără a avea drept de apel. Aceasta este starea de îngrijorare în România!

Nu ne atrageți într-un război în care nu vrem să fim implicați!

Un articol scris de deputat Anamaria Gavrilă.


Informatiile publicate de stiridinromania.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Diana ŞOŞOACĂ: Renunțarea la dreptul de veto în Consiliul Uniunii Europene reprezintă un act de înaltă trădare!

Ministerul de Externe a dezvăluit că România s-a alăturat grupului de 9 ţări, printre care cele 6 fondatoare ale

Read More...

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători la probele de semimaraton, cros …

Prima ediție a Semimaratonului Eroilor Invictus, organizat la Bistrița, a adunat la start în jur de 600 de alergători

Read More...

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene….

Căpitanul lotului masculin de șah, Ivan Sokolov, antrenează echipa pentru europene. La SportsFestival, astăzi va avea loc Blindfold

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro