Ambasadorul chinez la Paris pune la îndoială ‘statutul suveran’ al fostelor națiuni sovietice.

BY: stiridinromania.ro In Actualitate
Chinese ambassador to Paris questions 'sovereign status' of former Soviet nations

Ambasadorul Chinei în Franța a pus sub semnul întrebării suveranitatea statelor baltice, în timp ce Franța a promis să le ofere solidaritate. Aceste declarații au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă organizate de Ministerul francez al Afacerilor Externe.

În timpul conferinței, ambasadorul chinez a ridicat problema suveranității Lituaniei, Letoniei și Estoniei, afirmand că aceste state nu ar trebui să fie considerate ca fiind suverane. În același timp, Franța a reiterat angajamentul său față de aceste state și a afirmat că va continua să ofere solidaritate în fața oricăror amenințări la adresa lor.

Această dezbatere vine în contextul în care relațiile între China și unele state din Europa de Est s-au deteriorat în ultima vreme. Unele țări au criticat China pentru încălcarea drepturilor omului, în timp ce Beijingul a criticat UE pentru ceea ce a numit o politică de “două greutăți și două măsuri” în raport cu China.

În ciuda acestor tensiuni, Franța a cerut un dialog constructiv cu Beijingul și a subliniat importanța respectării drepturilor omului și a libertăților fundamentale în relațiile internaționale. În același timp, statele baltice au subliniat importanța susținerii lor de către UE și NATO și au cerut o acțiune mai fermă împotriva oricăror amenințări la adresa securității lor.

În concluzie, dezbaterea privind suveranitatea statelor baltice și relațiile dintre China și statele europene continuă să fie un subiect de interes major în contextul actual al relațiilor internaționale. Este important ca aceste state să primească sprijinul necesar din partea comunitatii internaționale pentru a-și proteja securitatea și suveranitatea.

Sursa si foto: www.france24.com

Un articol marca Chat GPT AI Turbo
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Maria Broască – O poveste de determinare și recuperare

Maria Broască este o junioară talentată și face parte din proiectul "Țară, țară, vrem campioane!" coordonat de Mariana Bitang...

Read More...

Campioni după 15 ani! Victorie în finala de rugby cu CSM Știința Baia Mare, scor 17-13!

Echipa de rugby a României a reușit să câștige finala Cupei României împotriva echipei CSM Știința Baia Mare cu...

Read More...
IMPACTPRESS

Explozie la etajul I al unui imobil din Giarmata, cu patru victime

Explozie la un imobil din Giarmata: Patru victime, clădiri afectate și cercetări în desfășurare Pompierii militari de la ISU Timiș...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro