Activităţi de infrastructură rutieră în perioada 25-29 decembrie 2023 în judeţul Dâmboviţa

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, STIRILE ZILEI
Incendiu în comuna Vișina. Trei echipaje de stingere, mobilizate la fața locului – incomod-media.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa anunță că, în perioada 25 – 29 decembrie 2023, vor avea loc mai multe activități de infrastructură rutieră, prin intermediul societăților comerciale de profil. Acestea includ întreținerea podurilor, pasajelor și podețelor de pe DJ 715 Buciumeni, peste râul Ialomița, refacerea unui pod peste același râu în comuna Moroeni, pe DJ 714 Platoul Padina, punct Diana (Casa Justin), precum și montajul de indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației.

Un aspect important este legat de siguranța în trafic, iar autoritățile au emis un bulentin rutier pentru a informa participanții la trafic cu privire la restricțiile și închiderile de drumuri. Astfel, drumul comunal DC 148 Zănoaga – contur Lac Bolboci mal stâng – Padina va fi închis traficului rutier în perioada de iarnă. De asemenea, circulația publică pe podul de pe DJ 702D peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, va fi restricționată, având în vedere că autovehiculele cu masa mai mare de 20 de tone nu vor avea acces, viteza va fi limitată la 30 km/oră, iar circulația pe banda amonte a podului va fi interzisă. Pentru evitarea acestor restricții, se recomandă utilizarea variantelor ocolitoare.

De asemenea, circulația rutieră pe podul peste Valea Prodilei, pe DJ 702L, km 10+736, Scheiu de Sus, va fi închisă, iar circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 tone pe DJ 719, în sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, va fi restricționată. Podul peste râul Argeș, pe DJ 702A, la Pătroaia, va fi, de asemenea, închis, iar ca variante ocolitoare se vor folosi drumurile locale.

În plus, există sectoare de drumuri județene care prezintă degradări și alte pericole, cum ar fi: DJ 503, sectorul Fierbinți, DJ 702A Mănești – Potocelu, DJ 720A Gheboaia – Finta, DJ 710 Pucioasa – Bezdead și DJ 716 Priboiu – Glodeni, DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana și Dichiu.

Pentru a asigura siguranța în trafic, se recomandă participanților să reducă viteza și să circule cu atenție, în special în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificația “drum cu denivelări”. De asemenea, se recomandă ca deplasările pe traseele montane să se facă cu autovehicule echipate corespunzător și să se acorde o atenție sporită zonelor cu drum îngustat, alunecări de teren și posibile dislocări de anrocamente.

Înainte de a pleca la drum, participanții la trafic sunt rugați să se informeze cu privire la condițiile meteorologice din zonă în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Pentru detalii suplimentare despre situația sectoarelor de drum menționate mai sus, se poate contacta Consiliul Județean Dâmbovița – Direcția Tehnică, la numărul de telefon 0245 207625, de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00.

Este important ca participanții la trafic să respecte cu strictețe semnificația indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare, pentru a asigura un trafic sigur și fluid.

Sursa: incomod-media.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa informează participanţii la traficul rutier că, în perioada 25 – 29 decembrie 2023, va desfășura, prin societățile comerciale de profil, următoarele activități de infrastructură rutieră:
1. Întreținerea podurilor, pasajelor, podețelor – DJ 715 Buciumeni, peste râul Ialomița
2. Refacere pod peste râul Ialomița, comuna Moroeni, pe DJ 714 Platoul Padina, punct Diana (Casa Justin) – demolare pod
3. Siguranța circulației – semnalizare rutieră – montaj indicatoare rutiere și elemente pentru siguranța circulației
4. Întreținere curentă a drumurilor județene în sezonul rece – iarna 2023 – 2024 – Activitate de combatere a poleiului și deszăpezire pe drumurile județene în funcție de condițiile meteorologice

ATENŢIE! BULETIN RUTIER

1. Drumul comunal DC 148 Zănoaga – contur Lac Bolboci mal stâng – Padina este închis traficului rutier în perioada de iarnă.
2. Circulația publică pe podul pe DJ 702D peste râul Dâmbovița, în comuna Dragomirești, km 11+647, este restricționată:
– Accesul autovehiculelor cu masa mai mare de 20 tone este interzis
– Viteza este limitată la 30 km/oră
– Circulația pe banda amonte a podului peste râul Dâmbovița este interzisă
Variante ocolitoare :
– Dragomirești (DJ 702D – intersecție cu DN 72A) – Gheboieni (DN 72A – intersecție cu DJ 702M) – Tătărani (DJ 720M – intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B – intersecție DJ 702D); (DN 72A – DJ 720M – DJ 702B)
– Dragomirești (DJ 702D – intersecție cu DN 72A) – Târgoviște (DN 72A – intersecție cu DN72) – Lucieni (DN – intersecție cu DJ 702B) – Decindeni (DJ 702B intersecție – DJ 702D); (DN 72A – DN72 – DJ 702B)
3. Circulația rutieră pe podul peste Valea Prodilei, pe DJ 702L, km 10+736, Scheiu de Sus, este închisă.
4. Circulația vehiculelor cu masă mai mare de 3,5 t pe DJ 719, sectorul intersecție DN 72 – Răzvad și sectorul intersecție cu str. Magrinii, Târgoviște, este restricționată.
5. Circulaţia publică pe podul peste râul Argeş, pe DJ 702A, la Pătroaia, este închisă. Variantele ocolitoare sunt drumurile locale.
6. Sectoarele de drumuri judeţene care prezintă degradări şi alte pericole:
DJ 503, sectorul Fierbinți
DJ 702A Mănești – Potocelu
DJ 720A Gheboaia – Finta
DJ 710 Pucioasa – Bezdead – sectoare cu drum îngustat și avariat în zona Miculești – Măgura – Bezdead
DJ 716 Priboiu – Glodeni
DJ 714 sectorul Glod – Sanatoriul Moroeni – intersecție drum de legătură Cabana
Dichiu

Recomandări pentru participanţii la trafic:

Se va reduce viteza și se va circula cu atenţie mai ales în zonele semnalizate cu indicatoare rutiere ce au semnificaţia „drum cu denivelări”; viteza trebuie adaptată la starea părţii carosabile.

Recomandăm ca deplasările pe traseele montane să se realizeze cu autovehicule echipate corespunzător şi, totodată, să se acorde o atenţie sporită zonelor cu drum îngustat, zonelor cu alunecări de teren şi acolo unde există posibilitatea de dislocare a anrocamentelor.

Vă rugăm să vă informați, în prealabil, în legătură cu condițiile meteorologice din zonă în perioadele de atenționare de vreme rea, prin intermediul Administrației Naționale de Meteorologie.

Se va respecta, cu strictețe, semnificația indicatoarelor rutiere de informare, semnalizare și reglementare.

Detalii suplimentare despre situaţia sectoarelor mai sus-amintite se pot obţine de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Direcţia Tehnică, tel. 0245 207625, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 16:00.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google NewsAcest articol a fost scris de inteligență artificială chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

IMPACTPRESS

Atentie la Mesajele False!

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor, persoane juridice,...

Read More...
Europol-coordinated operation tackles the threat of terrorist-operated websites

Operațiunea HOPPER II: Lupta împotriva propagandei teroriste online

Zece țări s-au unit cu Europol pentru a perturba activitățile de propagandă online ale organizațiilor teroriste religioase și politice...

Read More...

România nu a eliberat vize pentru delegații ruși la sesiunea Adunării Parlamentare a OSCE

Președintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației, Grigori Karasin, a anunțat acest lucru pe contul său de Telegram. Conform...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro