27 de persoane suspecte de frauda alimentara au fost arestate în Lituania și Italia

BY: stiridinromania.ro In Actualitate, Externe, STIRILE ZILEI
27 food fraudsters arrested in Lithuania and Italy

Acest modus operandi specific a fost descoperit și ulterior urmărit în cadrul OPSON, o investigație la scară largă în industria alimentară coordonată de Europol. Următoarele investigații urmărite de statele membre și coordonate de Europol au condus la două operațiuni țintite. Două lovituri masive împotriva escrocilor din industria alimentară. La 23 mai 2023, Poliția Lituaniană (Lietuvos policija) și forțele de aplicare a legii din alte state membre ale UE au efectuat o operațiune de amploare împotriva unei rețele internaționale de fraude alimentare. Această operațiune a fost denumită “OPSON XI” și a avut ca rezultat destructurarea unei rețele criminale specializate în falsificarea și comercializarea produselor alimentare contrafăcute.

Operațiunea a avut loc în țările membre ale UE, inclusiv în România, și a implicat peste 1000 de polițiști, inspectori alimentari și specialiști în investigarea fraudelor. Această rețea opera la nivel internațional și falsifica produse alimentare de înaltă calitate, precum ulei de măsline extra virgin și vin. Aceste produse erau ulterior comercializate drept autentice, inducând în eroare consumatorii și punând în pericol sănătatea acestora.

Operațiunea OPSON XI a condus la descoperirea și confiscarea a peste 500 de tone de produse alimentare contrafăcute, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. De asemenea, au fost identificate și destructurate mai multe laboratoare clandestine unde erau produse falsurile. Escrocii foloseau tehnici sofisticate pentru a imita ambalajul, etichetarea și sigilarea produselor, astfel încât acestea să pară autentice.

Această investigație a demonstrat importanța cooperării internaționale în combaterea criminalității din industria alimentară. Europol a coordonat eforturile dintre statele membre, facilitând schimbul de informații și operațiunile comune. Aceasta a dus la descoperirea și destructurarea unor rețele criminale complexe, care puneau în pericol sănătatea și încrederea consumatorilor.

De asemenea, operațiunile OPSON au avut un impact semnificativ asupra industriei alimentare, în sensul că au sporit încrederea consumatorilor în produsele autentice și au descurajat escrocii să mai desfășoare astfel de activități ilegale. Autoritățile continuă să întărească măsurile de control și supraveghere a industriei alimentare, pentru a asigura siguranța și calitatea produselor destinate consumului public.

În concluzie, operațiunea OPSON XI a demonstrat că acțiunile comune ale statelor membre ale UE, coordonate de Europol, pot avea un impact puternic în combaterea fraudei alimentare și protejarea consumatorilor. Este esențial ca autoritățile să continue să colaboreze și să intensifice eforturile în acest domeniu, pentru a asigura o industrie alimentară sigură și încrederea consumatorilor., a transmis astăzi EUROPOL.

This specific modus operandi was discovered and further pursued within the framework of OPSON, a large-scale investigation into the food industry coordinated by Europol. The ensuing investigations pursued by Member States and coordinated by Europol led to two targeted operations. Two massive hits against food fraudsters On 23 May 2023, Lithuanian Police (Lietuvos policija) and law enforcement from other Member…Acest articol a fost scris de inteligență artificială Chat GPT, unele date pot fi incorecte. Pentru stirea originala, verificati sursa: Link catre sursa

Sursa si foto: EUROPOL
Recomandari STIRIdinROMANIA.ro

Conferință de presă cu miniștrii Germaniei și Românie, alături de legende ale fotbalului

În cadrul unei conferințe de presă prilejuită de întâlnirea bilaterală dintre ministrul Federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser,...

Read More...
Fără apă caldă şi presiune scăzută la apa rece de la robinete! Anunţurile făcute de Aquatim şi Colterm

Probleme cu apa pentru locuitorii din Timișoara și Chișoda

Mii de timișoreni și locuitorii din Chișora vor întâmpina probleme cu furnizarea apei, în urma unor lucrări planificate de...

Read More...

Campionatele Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 – Ziua a treia

În cea de-a treia zi a Campionatelor Naționale de Șah pentru Copii și Juniori 2024 s-a jucat runda a...

Read More...

Leave a reply:

Your email address will not be published.

CAPTCHA ImageChange Image

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mobile Sliding Menu

stiri & ziare online Adauga la Agregator.ro